Buffé 1
SVART QUINOASALLAD MED AVOKADO & BLÅBÄR Oväntade
smaker. Extra god till lax. FÖR 4–6 PERSONER 2 dl svart quinoa 1 fänkål (ca 250 g) 2 mogna avokador 100 g babyspenat 2 dl färska blåbär FRÖBLANDNING 1 msk rostade solrosfrön 1 msk rostade pumpakärnor 1 msk chiafrön VINÄGRETT 1 msk grov senap SOLIG DRESSING med senap ́ ÄGG MED LAX & ROM Räkna med strykande åtgång. 10 ÄGGHALVOR 5 ägg 3–4 skivor kallrökt lax 1 dl crème fraiche ½ tsk finrivet citronskal 1 tsk färskpressad citronjuice 2 msk lax- eller forellrom dill och finrivet citronskal till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen. 2. Vispa crème fraichen fast med en elvisp (först blir den lös). Rör ner citronskal och -juice. 3. Skär laxen i 10 bitar. 4. Toppa ägghalvorna med citroncrème, lax och rom. Garnera med dill och citronskal. ÄGG MED AVOKADO & RÄDISA Smart knep – spritsa krämen med spritspåse. 10 ÄGGHALVOR 5 ägg 1 mogen avokado 2 msk crème fraiche 2 tsk färskpressad citronjuice 3 rädisor 1 tsk svarta sesamfrön 1 krm chiliflakes salt, svartpeppar smörgåskrasse till garnering GÖR SÅ HÄR: 1. Mjukkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen. 2. Mixa avokadon med crème fraiche och citronjuice till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. 3. Skiva rädisorna tunt. 4. Toppa ägghalvorna med avokadokräm och rädisskivor. Strö över sesamfrön, chilifl akes och klippt krasse. 2 msk äppelcidervinäger 1 dl olivolja salt, malen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med vinägretten. Vispa ihop senap, vinäger, 1 krm salt och ½ krm peppar i en skål. Tillsätt oljan, lite i taget, under fortsatt vispning. Ställ åt sidan. 2. Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna. 3. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke med isvatten. 4. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut köttet och skär i mindre bitar. 5. Blanda quinoa, fänkål, avokado, spenat och blåbär med vinägretten. Toppa med fröblandningen. DEVILED EGGS Gröp ut gulan, smaksätt och spritsa »djävulsägg«. 10 ÄGGHALVOR 5 ägg ½ dl majonnäs ½ msk sardellcrème på tub 1 tsk färskpressad citronjuice 10 skalade räkor 1 msk finskuren gräslök nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Hårdkoka äggen. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen. 2. Gröp försiktigt ut äggulorna och lägg dem i en skål. Tillsätt majonnäs, sardellcrème och citronjuice. Mixa till en slät kräm. Smaka av med svartpeppar. 3. Fyll äggkrämen i en spritspåse. 4. Spritsa krämen på ägghalvorna. Toppa med räkor och gräslök. B UFFÉ 6– 7 • 2016 B UFFÉ 6– 7 • 2016 11 11 För alla Se ica.se/buff e