Buffé 1
glass direkt MANGO- & PASSIONSGLASS Exotisk smakb
omb som svalkar nästan lika skönt som ett dopp i det blå! FÖR 2 PERSONER Dela och sila av 5 passionsfrukter. Mixa juicen med 250 g fryst, tärnad mango, 2 bananer (frysta i skivor) och 2 dl kokosgrädde i en matberedare eller blender till en slät och fl uffi g glass. Lägg genast upp i 2 glas eller skålar. Toppa gärna med urgröpt passionsfrukt. HALLON- & JORDGUBBSGLASS Lätt beroendeframkallande glass med mycket sommarkänsla. FÖR 2 PERSONER Mixa 2 dl frysta jordgubbar (120 g), 2 dl svenska, frysta hallon (120 g), 1 banan (fryst i skivor), 2 dl kokosgrädde, 2 tsk agavesirap och 1 krm vaniljpulver i en matberedare eller blender till en slät och fl uffi g glass. Lägg genast upp i 2 glas eller skålar. Toppa gärna med kakaonibs. AVOKADOGLASS MED SPENAT Glass till frukost? Varför inte! Spenaten ger inte mycket smak men däremot snygg färg och fi na vitaminer. FÖR 2 PERSONER Mixa 2 bananer (frysta i skivor) med 1 urkärnad och urgröpt avokado, 1 påse babyspenat (65 g) och 125 g fryst, tärnad mango i en matberedare eller blender. Tillsätt 1 dl växtbaserad yoghurt (t ex Soygurt eller Havregurt) och fortsätt mixa till en slät och fl uffi g glass. Lägg genast upp i 2 glas eller skålar. Toppa gärna med bipollen. Nyttiga glassar För alla Alla glassar är fria från ägg, mjölkprotein och gluten. Nice cream kallas nyttiga glassar som oftast har banan som bas. Nice cream mixas på frysta, eller delvis frysta, ingredienser och äts direkt. Avokado eller mango är bra alternativ till banan för att få en krämig konsistens. En blender är optimal för att snabbt fi nfördela ingredienserna. Men en matberedare funkar också, och till och med en stavmixer. Men då kan man behöva låta det frysta tina 10 minuter innan man mixar, i alla fall om det är stora bitar eller bär. B UFFÉ 6– 7 • 2016 37