Buffé 1
MER SVARVAT GRONT SE ICA.SE/BUFFE Asia style! ZOO
DLES MED HET TOFU & JORDNÖTSDRESSING Svalka och hetta i krispig kombo. Svarvade zucchini blir till nudelliknande »zoodles«. FÖR 4 PERSONER 1 förp fast tofu (ca 270 g) 600 g zucchini 150 g romansallad 4 salladslökar 2 avokador 1 msk lönnsirap 2 msk japansk soja ½ msk sesamolja 1 tsk chiliflakes 1 dl hackad koriander 180 g böngroddar 1 msk rostade sesamfrön rapsolja, flingsalt JORDNÖTSDRESSING 2 msk tamarisoja 2 msk färskpressad limejuice 2 msk rapsolja ½ msk finriven ingefära 2 msk palmsocker eller brun farin 1 dl vatten B UFFÉ 6– 7 • 2016 41 GÖR SÅ HÄR: 1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. 2. Svarva zucchinin med en grönsakssvarv till tunna strimlor.Eller hyvla den tunt med mandolin eller osthyvel. 3. Strimla romansalladen. Skiva salladslöken tunt. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär i små tärningar. Skär tofun i cm-stora tärningar. 4. Rör ihop lönnsirap, soja, sesamolja och chilifl akes. 5. Stek tofun i 2 msk olja i en stekpanna på hög värme tills den får färg och är krispig. Häll över sojasåsen och låt koka in. 6. Blanda zucchini, romansallad, salladslök, avokado, koriander, böngroddar och ½ tsk fl ingsalt i en skål. 7. Fördela salladen i 4 skålar. Strö över tofu och sesamfrön. 8. Servera genast med jordnötsdressingen. FÖR ALLA Harissamorötter med couscous & tahini Gör glutenfri: ersätt couscousen med glutenfri couscous, quinoa eller kokt ris. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Zoodles med het tofu & jordnötsdressing Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Lins- & rödbetssallad med chèvrekräm Gör glutenfri: använd glutenfria krutonger. Gör laktosfri: välj laktosfri getost. Kontrollera innehållet i krutongerna. Gör mjölkproteinfri: byt ut getosten mot tofu. Kontrollera innehållet i krutongerna. Gör äggfri: kontrollera innehållet i krutongerna.