Buffé 1
Smart prepp! Gör dubbelt upp när du kokar gryn oc
h rostar grönsaker så går det snabbt att fi xa fl er sallader i veckan. Såser och röror är också perfekt att göra mycket av. Provence i en skål... LINS- & RÖDBETSSALLAD MED CHÈVRE Inspirationen kommer från sommardagar i Sydfrankrike. Klassiska kombon chèvre och rödbeta tolkad i en färgstark skål. FÖR 4 PERSONER 6 dl kokta belugalinser 600 g små rödbetor 250 g körsbärstomater, gärna olika färger 1 msk hackad timjan 200 g getost av chèvretyp 150 g blandade salladsblad olivolja salt, svartpeppar surdegskrutonger till servering DRESSING 4 msk olivolja 2 tsk finrivet citronskal 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk dijonsenap 1 msk flytande honung GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Halvera tomaterna. 3. Lägg rödbetor och tomater på en bakpappersklädd plåt och blanda med 1 msk olja, timjan och ½ tsk salt. 4. Ställ in mitt i ugnen ca 40 minuter, eller tills betorna är mjuka. 5. Blanda alla ingredienser till dressingen. Krydda med 1 tsk salt. 6. Blanda betor och körsbärstomater med linser, smulad getost, salladsblad och 1 krm salt och ½ krm peppar i en bunke. Fördela i 4 skålar. 7. Toppa med krutonger. Ringla över dressingen. Nina ART DIRECTOR Burger queen – veggo version Krispigt och färgstarkt mot lugnt och mättande. Precis som i en sallad gäller det att skapa spänning och dynamik genom alla sidor i en tidning. Det fixar Buffés art director Nina Olsson. Egna matintresset syns i bloggen nourishatelier.com och på populära instagramkontot @nourish_atelier. Nina går igång på nyttiga slow-versioner av fastfood, som pizza och burgare. Det är inte för inte hon fått smeknamnet »burger queen« för sin tendens att svänga ihop oväntade veggoburgare så fort hon får chansen. I början av nästa år ger Nina ut sin första kokbok – fullmatad med maxade veggorätter. B UFFÉ 6– 7 • 2016 43