NG Gbg 1
Köpenhamn HAWAII BANAR VÄG I KÖPENHAMN TEXT: PETE
R STEEN-CHRISTENSEN FRÅN LITET FISKSNACK på Hawaii till restaurangtallrikarna i Köpenhamn. Som ett led i pokétsunamin som har sköljt över oss har MyPoké som mål att etablera en handfull restauranger runtom i ”byn” och först ut är deras adress på Gammel Kongevej. De använder sig av brunt, italienskt, ekologiskt sushiris som bas samt röd quinoa och förutom väntade poké bowls med fisk finns också alternativ med nötkött och kyckling. Vid sidan om serveras hemgjorda dressingar och ”snacks” för 35 kronor vilket är smårätter som marinerad tonfisk med vårlök. MyPoké, Gammel Kongevej 173, Frederiksberg MAMMAS MAT TEXT: PETER STEEN-CHRISTENSEN VAD GÖR EN mamma? ”Hon tar hand om dig, hon vill ditt bästa, hon är en säker hamn,” berättar Henrik Jyrk som ligger bakom Ibu. Ibu betyder mamma på malaysiska och restaurangen är en autentisk resa till Malaysia och Singapore. Asian Fusion med allt från Singaporeansk chili-krabba till wagyu med ostronsås och pepparrot. Ibu, Vesterbrogade 56, Vesterbro 72 NÖJESGUIDEN | NR 5, 2018 VARJE DAG ÄR EN FEST TEXT: PETER STEEN-CHRISTENSEN KAVIAR, OSTRON OCH champagne är alla välkända tecken på extravagans. Det kan kanske kännas lite nyrikt men smakar naturligtvis också väldigt gott. Restaurant Støj i Köpenhamn erbjuder allt från vardaglig stenbitsrom till exklusiv Beluga och Oscietra som man kan få serverat i blinier. Restaurangen har fokus på franska ostron men erbjuder också ostron från Limfjorden och någon amerikansk art. För den som är mer för traditionell middag med för- och huvudrätt innehåller restaurangens à la carte-meny en rad fisk- och skaldjursrätter. Restaurant STØJ Oysters & Champagne, Borgergade 16