Buffé 1
Mingla in julen Bjud in till glöggmingel och pajf
est på en och samma gång! Ostpajen räcker till många och blir extra snygg med en fräsch sallad på toppen. Inled med chiliheta kokospopcorn, örtiga sötsalta nötter och en smakrik räkröra på sprött tunnbröd. Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén Hellre sugen på en stark romglögg med apelsin? Se recept på ica.se/buffe. En bricka fylld med adventsmys KYLIG ÄPPELGLÖGG En alkoholfri glögg med vuxensmak. Godast kall med vackra röda bär som lyser upp tillsammans med äppelklyftor. GER CA 1 LITER 2 stora röda äpplen (t ex aroma) 3 dl konc äppeljuice 5 dl alkoholfritt vitt vin 3 dl vatten 2 kanelstänger 1 tsk kardemummakärnor tunna äppelklyftor, myntablad och frysta röda bär (t ex röda vinbär, tranbär och/eller lingon) GÖR SÅ HÄR: 1. Grovhacka äpplena, med kärnhus och skal, lägg dem i en kastrull. 2. Häll på äppeljuice, vin och 26 B UFFÉ 11 • 2016 vatten. Tillsätt kryddorna. 3. Koka upp och låt blandningen sjuda 2–3 minuter. Ta från värmen. Låt kallna under lock. 4. Sila av glöggen i en finmaskig sil, låt rinna av en stund. Häll upp i kanna och ställ i kylen. 5. Vid servering: Lägg äppelklyftor, myntablad och valfria röda bär i glas. Häll på glöggen. Eller blanda tärnat äpple, myntablad och bär i en flaska och häll på glöggen. SÖTSALTA NÖTTER MED ROSMARIN Knaprig blandning med örtig touch. GER CA 5 DL Sätt ugnen på 175°C. Sprid ut 5 dl osaltade blandade nötter (t ex cashewnötter, pekannötter och hasselnötter) på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen 5–10 minuter, passa noga så de inte bränns. Rör om 1–2 gånger under tiden. Smält 4 msk smör i en stor kastrull. Tillsätt 4 msk mörkt muscovadosocker, ½ tsk malen chilipeppar och 1 tsk flingsalt. Rör om tills sockret löses upp. Rör ner 1 msk färsk finhackad rosmarin. Ta från värmen. Tillsätt nötterna och blanda runt. Häll ut dem på en bakpappersklädd plåt. Låt kallna. Strö ev över lite mer flingsalt vid servering. POPCORN MED KOKOS, KANEL & CHILI Smaksatta popcorn är kul som snacks! FÖR 4 PERSONER Bryn 3 msk smör i en kastrull. Tillsätt 1 msk kokossocker, 2 krm malen kanel och 2 msk chilisås av srirachatyp. Poppa 1 påse popcorn (ca 90 g). Blanda popcorn och kryddsmör i en bunke. Servera genast.