Buffé 1
Salt gillar sött Salt är en självklarhet när man
bakar bröd. Men Julia tillsätter nästan alltid salt även i söta bakverk. Inga stora mängder, förstås; ibland räcker en liten knivsudd för att de andra smakerna ska komma fram så mycket bättre. Hellre en lingonkrans på bordet än på dörren… LINGONPAVLOVA MED KOLAGRÄDDE Forma lingonmaräng till en »julkrans«. Toppa med grädde blandad med dulce de leche och ringla över syrliga lingon. FÖR 8 PERSONER 4 äggvitor 2 ½ dl strösocker 2 tsk majsstärkelse ½ tsk salt 1 tsk färskpressad citronjuice 1 ½ dl frysta lingon KOLAGRÄDDE 3 dl vispgrädde 1 dl karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche) LINGONTOPPING 1 dl frysta, tinade lingon 2 msk rörsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Vispa äggvitan med elvisp tills den börjar bilda mjuka toppar. 3. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner majsstärkelse, salt och citronjuice. 4. Rör ner lingonen i marängen. 5. Klicka ut marängen till en kransform på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. 6. Ställ in i mitten av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100°C. Julia Cedenblad Grädda i 1½ timme. Ta ut och låt svalna. 7. Kolagrädde: Vispa grädden. Rör ihop den karamelliserade mjölken/dulce de leche i en bunke. Tillsätt sedan den vispade grädden och blanda runt. 8. Lingontopping: Rör ihop lingonen med sockret tills det löses upp. 9. Vid servering: Toppa marängen med kolagrädden. Ringla över lingonen. FÖR ALLA se respektive recept på ica.se/buff e. Ålder 31. Bor Stockholm. Familj Magnus och ettårige Loke. Gör Varvar frilanskockande och receptskapande med föräldraledigt. Intresset för bakat Praktiserade som 14-åring på Uddens hembageri i Älvsbyn – sedan var jag fast! Bakgrund Läst till kock och måltidskreatör på Grythyttan. Jobbat i Sverige, New York, Italien och Frankrike. B UFFÉ 11 • 2016 33