NG Gbg 1
Krog KROGNYTT Senaste nytt från krogens underbara
värld. TEXT: PELLE TAMLEHT HASSELSSON ÖPPNAR EN TREDJE ENHET I vår blir det friterad fisk på Drottninggatan. HASSELSSONS FISKETUR BÖRJADE 2013 med ett café som sedan kompletterades med en food truck i Skärhamn. Därefter har en rad lyckosamma satsningar såsom matluckor och popups avlöst varandra, och verksamheten expanderade även till Stockholm så sent som förra året. Nu tar Oliver Bull och Adam Axelsson nästa steg på hemmaplan och öppnar nytt inom Vallgraven. Närmare bestämt på Drottninggatan 26. – Det ska bli fantastisk roligt att öppna på Drottninggatan. Det känns som ett naturligt steg att ta, tiden är mogen och vi ser verkligen fram emot att få presentera ett Hasselsson "tvåpunktnoll". Vi valde lokalen på ren magkänsla och ser fram emot att träffa alla nya grannar och erbjuda göteborgarna en skön atmosfär med god mat, goda dofter och goda människor, allt i en skön blandning, säger Oliver Bull. PÅ 91 KVADRATMETER kommer det som brukligt att serveras fish 'n' chips, vinkokta blåmusslor och andra gött från havet. – Man kan förvänta sig ett bekant Hasselsson om man varit hos oss innan. En del oföränderligt, en del nytt. Vi utforskar hela tiden nya sätt att dela med oss av glädje och härliga smaker. Kvalitet är viktig men samtidigt arbetar vi med att inte ta oss själva alltför seriöst. Vi älskar att samla mycket människor på stimmiga platser och erbjuda god mat åt folket så det är precis vad som väntar på Drottninggatan nästa år, fortsätter Oliver. Hasselsson Drottninggatan öppnar i april 2024. NYA TIDER PÅ BOULEBAR ROSENLUND Både restaurangen och menyn har fått sig ett lyft inför hösten. I ARBETET MED renoveringen av Boulebar Rosenlund har inredningsarkitekterna försökt att ta vara på så mycket som möjligt av befintligt material. Bordskivor har vänts upp och ner och soffor har fått nya mjuka textilier. – Den nya interiören sätter boulen i fokus. Det är luftigare, ljusare och mer lekfullt än förut. Vi vill ha en avslappnad och prestigelös stämning där alla är välkomna, oavsett om man är ett stort kompisgäng som äter middag och spelar boule, eller om man vill ta ett glas efter jobbet och drömma sig bort till Provence, säger Sara Sandström, som jobbat med Boulebars uttryck och design i elva år. INFÖR NYSTARTEN HAR Boulebar även utvecklat sitt matkoncept och nu kompletteras den klassiska à la carte-menyn med klassiska franska smårätter. DIRTY DOUGH I KONKURS Stänger efter GP:s granskning. TIDIGARE I HÖST framkom det i en granskning gjord av GP att den napolitanska pizzakrogen Dirty dough fått en rad anmärkningar av miljöförvaltningen. Även tidigare anställda vittnade om missförhållanden såsom möglig skinka, mjölbaggar i pizzadegen och sopor som förvarades bland livsmedel. Enligt en av de anställda hade krogen dessutom serverat en fryst lasagne av märket Karins som sin egen, och prissatt denna till 120 kronor. NU HAR ÄGAREN till båda krogarna lämnat in konkursansökan och krogarna på såväl Lindholmshamnen som Masthamnsgatan har stängt. Samma ägare drev tidigare också en Dirty dough i Hökarängen i Stockholm, som även den numera är stängd. 92 NÖJESGUIDEN | NR 11, 2023