Katalog BEIGE 2020 1
Recept PORTABELLOTACO 4 personer 8 rejäla portabe
llosvampar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chili 1 msk smör 2 msk Taco Spicy Mix 1 kruka färsk koriander 2 silverlökar 1 citron 0,5 dl ättika 1 dl socker 1,5 dl vatten 1 lime 1 dl majonnäs 12 st majstortillas eller små vetetortillas Tärna svamp, lök, chili och vitlök. Bryn i stekpanna med smör tills de är gyllenbruna. Tillsätt tacokryddan och 1 dl vatten, låt puttra tills vattnet kokat bort. Koka ättika, socker och vatten till en lag. Tillsätt citronzest och citronjuice. Strimla löken på en mandolin och tillsätt lagen, låt sedan svalna till kylskåpskall. Blanda majonnäs med limezest och limejuice till en jämn majonnäs. Rosta bröden i en torr panna på hög värme ca 20 sekunder på varje sida. Tex Mex Classic Taco Mix, 200 g Ingredienser: Dextros, salt (26%), paprika, lök, svartpeppar, spiskummin, vitlök, chili, korian der, rapsolja, oregano, kryddpeppar. Användning: 1/2 – 1 matsked (ca 10 g) tacomix per 100 g råvara. Mexican Spicy Taco Mix, 200 g Ingredienser: Dextros, salt (26%), paprika, lök, svartpeppar, spiskummin, vitlök, chili, koriander, rapsolja, oregano, kryddpeppar, paprikaextrakt. Användning: 1/2 – 1 matsked (ca 10 g) tacomix per 100 g råvara. 3-pack Taco Spice Mix, 100 kr Två olika sorters tacomix och en salsamix. Passar till nötkött, fisk och till vegetariska alternativ: TexMex Taco Classic Mix – En klassisk taco-kryddblandning. Mexican Taco Spicy Mix – En något starkare kryddblandning. Mexican Taco Salsa Mix – Blandas ut med krossade tomater till en klassisk salsa. Art.nr 99760 Mexican Taco Salsa Mix, 150 g Ingredienser: Lök, salt (16%), dextros, vitlök, chili, korianderblad, spiskummin, oregano, ingefära, citronsyra (E330), rapsolja, jalapeno. Användning: 2,5 matsked (ca 25 g) salsa mix med en burk krossade tomater (400 g). NEWBODY HÖST 2020 | 9