Campus 1
PROGRAMMEN VID GRYTHYTTAN CAMPUS Sommelier och må
ltidskreatör, 180 hp Programmet Sommelier och måltidskreatör ger dig möjlighet att bli en professionell aktör inom måltidsområdet. Utbildningen ger dig kunskaper att påverka måltidsbranschen både som sommelier, ledare eller måltidsutvecklare. Det är en akademisk utbildning vilket ökar dina chanser att göra karriär. Förutom praktiska kunskaper utbildas du i vetenskapligt, analytiskt och kritiskt tänkande. Programmet ger dig gedigna kunskaper i vinkunskap och dryckeskunskap. I utbildningen ingår praktik som ger dig chansen att vidareutveckla ditt eget intresseområde. Gästföreläsare och forskare är också en viktig del av utbildningen. I kollegiet finns bland annat Mischa Billing, med erfarenhet av internationella juryuppdrag och som smakdomare i ”Sveriges mästerkock”. Kulinarisk kock och måltidskreatör, 180 hp Programmet Kulinarisk kock och måltidskreatör är en kockutbildning på universitetsnivå där det praktiska hantverket fördjupas med teoretiska kunskaper. Förutom matlagningshantverket får du även en vetenskaplig och estetisk förståelse för gastronomi och måltiden som helhet. I utbildningen får du möjlighet att fördjupa dig i ditt eget intresseområde, bland annat genom den uppskattade verksamhetsförlagda utbildning (praktik) som ingår i programmet, du väljer själv om du vill göra praktik i Sverige eller utomlands. Du möter inspirerande föreläsare som är experter inom sina områden, vilket ger dig chansen till kontakter ute i yrkeslivet. Måltidsekologprogrammet, 180 hp Miljöhot och klimatförändringar ger oss nya utmaningar inom många branscher, framförallt för de som har att göra med livsmedel och vår livsmedelsförsörjning. Måltidsekologprogrammet ger dig kunskap för att förstå och vara med och lösa dessa utmaningar i till exempel livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och restaurangbranschen. Måltidsekologprogrammet sträcker sig över många olika områden så som ekologi, jordbruk, miljö, hållbar utveckling, hälsa, gastronomi, toxikologi och mikrobiologi. Det första 1,5 året av programmet är förlagd till Campus Örebro och fokus ligger på naturvetenskapliga studier av livsmedelsproduktion och produktkvalitet. Under det andra och tredje året lär du dig om måltidens olika aspekter och den delen av utbildningen är förlagd till den kreativa miljön vid Campus Grythyttan. Hospitality management, 180 hp Programmet Hospitality management har ett tydligt fokus på ledarskap. Hotell- och restaurangbranschen samt hela besöksnäringen utvecklas i en rasande fart och behovet av ledarskap och styrning är stort. Programmet är framtaget i samarbete med ledande branschaktörer med inspel och influenser från internationella managementskolor inom Hospitality. Som student får du djup insikt i ledarskap, företagsekonomi, marknadsföring, service och företagsutveckling kopplat till hotell- och restaurangdrift. I samtliga kurser läggs stor vikt vid hållbarhet, såväl miljömässig som social och ekonomisk. Kurserna varvar praktiska övningar och uppgifter med teoretisk undervisning. Du tränas i att arbeta med och lösa faktiska företagsutmaningar, utvecklar nya koncept samt skriva affärs- och marknadsplaner. Fokus är att utbilda dig mot chef- och ledarskap, utveckla ditt personliga ledarskap och förmåga att bygga, leda team och organisationer. Du lär dig servicekvalitet och utvecklar praktiska färdigheter. VÅRTERMINEN 2019 25