Nollelva 1
KROG Hip hop-kväll på Arbis den 7/12. Tre högaktu
ella akter kommer och drar igång festen, nämligen Imenella, Madi Banja och Parham. Party, party på Borgen den 23/11. På scenen står Joddla Med Siv och våra lokala stjärnor i Huttez. Västeråskvartetten LBSB kommer till Puls den 6/12. Med dansanta melodier, tunga rytmer och fyndiga texter har de nått framgång hos publiken. Dags att skratta lite. Den 29/11 kör klubben Va Sjutton! en av sina stand up-kvällar i Broadways källare med både erfarna och nya komiker. Helgen den 13-14/12 blir det Noice-nostalgi på Stopet. Hyllningsbandet Noice Forever kommer och lirar alla de klassiska hitsen. Bröderna trivs bra i restaurangbranschen Text & Foto: Camilla Larsson Bröderna Samuel, Viktor och Simon Gergin har blivit välkända namn inom restaurangbranschen i Norrköping. Deras resa började för fem år sedan och det har hänt mycket sedan dess. Idag driver de årets nytillskott i staden - Mocca Deli, samt Pinchos i Norrköping, Nyköping och Katrineholm. B röderna är riktiga entreprenörer som idag driver flera olika verksamheter tillsammans, bl a flera inom restaurangbranschen. Allt började för fem år sedan när de tog över den libanesiska restaurangen Meze Bar & Kök som de drev tillsammans i ett par år. – Jag flyttade hem till Norrköping från Göteborg och då kände vi bröder att vi ville göra något ihop. Restaurangbranschen var något som jag hade fått upp ögonen för i Göteborg så därför kändes det helt rätt att ta över Meze Bar & Kök, säger Samuel. FOLKETS VARDAGSRUM Sedan dess har de varit med och utvecklat restaurangutbudet, inte minst i Norrköping. Här öppnade de Pinchos 2016 och i somras slog de upp portarna till Mocca Deli – folkets vardagsrum som fungerar som ett café som även erbjuder ett större matutbud, samt en cocktailbar. – Vi har blivit väl mottagna av Norrköpingsborna och är extremt tacksamma för alla som kommer till våra restauranger – det är tack vare dem som vi kan fortsätta vår resa, utveckla oss och leverera det vi gör, säger Viktor. 46 NOLLELVA I slutet av oktober fick de dessutom pris på Unga Entreprenörsgalan som Årets Företagare. – Vi blev såklart väldigt rörda och glada över priset. Det är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Samuel. Vad har ni för framtidsplaner? – Vi ser över hur vi kan vara med att utveckla utbudet i Norrköping framöver, samtidigt som vi även har planer för att öppna Mocca Deli i Linköping. Hur är det att driva verksamhet tillsammans? – Många tycker att det är häftigt att vi lyckas hålla ihop, men för oss är det en självklarhet – det finns inget bättre än att jobba med sina bröder. Vi har alla hittat våra roller där Simon trivs väldigt bra i köket, Viktor brinner för servicen och Samuel har hand om administrationen. Vad driver er? – Att få vara med och utveckla restaurangbranschen, leverera extremt bra service och få människor att känna sig som hemma. Redan från start har vi valt att satsa på unika koncept och det har fungerat riktigt bra. Sedan tycker vi såklart att det är fantastiskt kul. Nytt restaurangkoncept på Drottninggatan Det händer mycket i Norrköping, inte minst inom restaurangbranschen. I början av 2020 kommer ett nytt restaurangkoncept att öppnas i Burgers & Bangers gamla lokaler på Drottninggatan. De som ligger bakom konceptet är Stellan Linde som driver Burgers & Bangers, Thomas Hallgren och Karin Elebring på Östgöta Kök samt Daniel Ohlén som driver Härlig Pasta. Restaurangen kommer att gå under namnet Vinyl. – Restaurangen kommer att kretsa kring en vedugn och erbjuda smårätter. Tanken är att man ska beställa mat till bordet som man delar istället för att beställa en rätt till sig själv. Vi kommer även att servera riktigt bra vin, berättar Stellan. På Vinyl kommer maten att tillagas i vedugn och som man hör på namnet kommer det även att spelas vinylskivor. – Vi vill hitta en varm och mysig känsla där vi serverar mat från vedugnen i kombination med gott vin och lite skön vinylmusik, säger Stellan. Hur kommer det sig att ni har valt att satsa på ett nytt koncept? – Vi ville göra något tillsammans och hitta ett koncept som inte konkurrerar med våra andra restauranger. Istället vill vi ge Norrköpingsborna möjligheten att kunna gå ut flera gånger i veckan utan att behöva äta samma mat. (CL) Foto:Camilla Larsson