Hjorttartar med pepparrotscrème, picklad rödlök o
ch rostade hasselnötter Ingredienser 6 personer Tillagningstid: Cirka 45 minuter • • • • • • • 420 g hjortinnanlår (eller innanlår av annat viltkött) 2 dl färskost 1 msk pepparrot (riven på tub) • ½ citron • 1 dl hasselnötter 1 st rödlök • ½ dl ättika • 1 dl socker 1,5 dl vatten smörgåskrasse salt och peppar Tänk på att pepparroten kan ha olika styrka och bör smakas av. Gör så här! 1. RÄTT 2. 3. 4. 5. Klassisk förrätt som även passar med lite löjrom om man så önskar! Koka upp ½ dl ättika, 1 dl socker och 1,5 dl vatten i en kastrull. Skala och klyfta rödlöken i mindre klyftor/ strimlor, lägg det sedan i lagen och låt svalna. Den picklade löken är klar på ca 45 min. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de fått lite färg. Hacka dem sedan grovt. Blanda 2 dl färskost med 1 msk riven pepparrot, saften av en halv citron samt salt och peppar. Skär innanlåret i små tärningar, ca 5x5 mm. Lägg upp köttet på tallrikar, ca 70 g per person i en rad på tallriken, salta och peppra köttet. Häng av den picklade löken och lägg det över köttet. Spritsa pepparrotscrèmen på några ställen, fördela ut hasselnötterna och garnera slutligen med smörgåskrasse. JAGUARMAGASINET.SE 127