Nöjesnytt Växjö 1
NOTISER BEAUTY HOUSE UTÖKAR MED NY AVDELNING OCH
NYA KONCEPT D en 9 september slår man upp portarna till den nya avdelningen på Beauty House i Bländapassagen, där ytterligare 100 kvm har tillkommit. Premiärfesten pågår i hela fyra dagar, där man också inkluderar en VIP-kväll, som kommer att innehålla fler och ännu mer förmånliga erbjudanden än de följande dagarna. Som kund erbjuds man en rundvandring i den nya lokalen, det bjuds på mat, dryck och goodiebag och dessutom kommer man även att få ta del av en ”specialbehandlingsmeny” som endast gäller dem med VIP-biljett. Vad händer då på “nya” Beauty House, kan man undra. Ägaren Sandra Jacobsson berättar: – Vi kommer att jobba med helpaketskoncept, där du kan spendera en hel dag hos oss och göra om dig – det största och lyxigaste vi kan erbjuda dig. Du kommer till oss när vi öppnar och vi börjar med att fotografera dig, göra en konsultation om vad du vill få ut av dagen och sen väntar en heldag för dig i våra händer. Under dagen kommer du bland annat få behandling för ansikte, händer och fötter, kroppsbehandling antingen för avkoppling eller för resultatgivande behandling, klippning, slingning och färgning, olika varianter av massager. Det hela avslutas med makeup och fotografering, till och med tatuering av ögonbryn, om man så önskar. Du kommer naturligtvis att få foton av dig själv från den här dagen – en före och en efterbild. Vi bjuder också på lunch så eventuella matallergier måste anges vid bokning av behandlingen. För alla som står i stånd att gifta sig erbjuder Beauty House Den Stora Dagen Deluxe-paketet. Här ingår brudmake-up, brudklädsel (bruduppsättning), lättare hudvård till brudgum så som exempelvis dölja röda områden eller matta ner t-zonen inför fotograferingen, lättare hårstyling av brudgum, festmake-up av tärna, enklare håruppsättning av tärna. I paketet ingår även dryck och tilltugg på den stora dagen. Bruden och brudgummen får även 20% rabatt på alla behandlingar till sig själva två veckor innan bröllopet, exempelvis ansiktsbehandlingar, massage eller färgning av håret. För par som önskar finns även ett Duo-rum, där man kan njuta av en behandling tillsammans med någon man håller kär. –Vi får också in två frisörer på salongen, Mille och Nannie, fortsätter Sandra. Våra frisörer har uppnått den högsta nivån inom frisöryrket, Creative Stylist, vilket innebär att de är utbildade frisörer, innehar gesällbrev, mer än åtta års erfarenhet i yrket som frisör, att de har gått flertalet kurser och har många kreativa erfarenheter bakom sig. Nu har även Mirna börjat jobba hos oss och hon gör kosmetisk tatuering med 3D-handteknik. Vid skapning av ögonbryn kallad "3D" används ingen maskin utan en "manuell penna" där man skapar små strån genom att göra små snitt i huden och därefter färgläggs huden. Resultatet blir väldigt naturligt och lämnar inga fula ärr som lätt kan uppstå efter användning av maskin. Denna metod håller ca 1-3 år, beroende på hudtyp samt hur den sköts. Resultaten blir väldigt naturliga och i priset ingår ett första besök med konsulation + tatuering samt ett återbesök efter ca 2 veckor då ögonbrynen fylls i en andra gång På Beauty House har man utbildade färgkonsulenter på salongen som erbjuder färganalys. I samband med detta får du med dig en färgpalett hem att ha med dig vid dina inköp av exempelvis kläder och make up. Sammantaget är man nu hela nio personer på salongen, allt från hudterapeuter, medicinsk massör, spaterapeuter och frisörer till färgkonsulenter, makeupartister och kosmetisk tatuerare. –Jag vill passa på att ännu en gång tacka för er förståelse i samband med detta bygge och jag hoppas verkligen att ni i fortsättningen kommer att komma till oss med allt från händer, fötter till huvud och hår, avslutar Sandra. ■ TEXT: OLA KARLSSON MASSIMO NY ITALIENSK RESTAURANG D en 12 augusti var det premiär för Växjös nya italienska restaurang, Massimo. Det firades med en invigningsfest, som drog fulla hus och som kantades av en härlig stämning i de superfräscha och generösa lokalerna på Sandgärdsgatan. Även om vardagen nu smugit sig in på Massimo är kökscheferna Martin Hultenheim och Magnus Fredriksson väldigt nöjda med att folk redan anammat restaurangen och dess inriktning. –Det handlar om god, vällagad, klassisk italiensk mat, säger Martin. Italiens matkultur är så otroligt bred och vi har anpassat den lite efter svenska förhållanden; kanske inte säsongsbetonat direkt, men det är mer inriktat på skaldjur sommartid och mustigare grytor på vintern. Martin och Magnus är helt inställda på att Massimo ska vara en restaurang för alla, från 65 plus till 20-åringar, och man har skapat en meny som passar alla plånböcker. Man har även en generös lunchmeny, med en kött- och en fiskpasta, två olika pizzor och två olika sallader varje dag. –Fokus ligger naturligtvis på pasta och pizza, men vi har också satsat mycket på riktigt gott kaffe från Piansa. Vi har även avhämtning på alla rätter, så man behöver inte nödvändigtvis ta på sig finskjortan och gå ut och käka, skrattar Martin. Och så har vi ju öppet sju dagar i veckan. ■ TEXT: OLA KARLSSON FOTO: VIKTOR SANDBERG 62 | nöjesnytt