Lokaltidningen Kanalen 1
2017 • ONSDAG 22 NOVEMBER • VEckA 47 • NR 47 • Ka
nalen i ÖSTeRÅKeR OCH VaXHOlM kultur &nöje dukade! i STÄMNiNgSFuLLT upplysta valv får man njuta av läckerheterna när man äter julbord på vaxholms kastell. Foto: kaSteLLet 29 hemlagat JULBORD 1-22 december Familjer, kompisgäng eller företag ... Välkomna till ett härligt julbord i en unik miljö. Torsdag-Lördag kl. 18:00 Söndag kl. 13:00 För större sällskap tar vi reservationer även mandag-onsdag. Vi kan ta emot bokningar upp till 80 personer. PRISER: Vuxen................. 495 kr Barn 7-15år ...... 250 kr Barn 3-6år ....... 75 kr Barn 0-2 ........... 0 kr Se alla våra arrangemang på www.domarudden.se Domarudden Kurs- och Friluftsgård Tel 08-540 208 25 info@domarudden.se Twosixtyfour Österåkers Golfklubb Skåvsjöholm Konferens & Möten Klappbryggan Åkersberga krögare jeanette Sangfelt bjuder tillsammans med köksmästare Niclas Backman och kockarna Vivianna, Simon och Samuel in till julbord från 1-22 december. Temat är skärgårdsinspirerat. – För oss betyder det att vi använder oss av råvaror som hör en skärgårdskommun till. Vi tar hjälp av våra lokala producenter som t.ex. Roslagswhiskeygravad lax (Norrtelje Brenneri), Kräftor med lag av Gårdslager från Roslagens Brygghus, ribs glacerade i Waxholms IPA från Waxholms Bryggeri. Vi serverar också ost från Rindö ostmakeri samt Löfsta herrgårdsmejeri I Vallentuna. Vi serverar också högklassiga charkprodukter från Åland & Backmans Smakverk som drivs av Jonas Backman som är bror till vår köksmästare. Hur går era tankar runt vad som är ett riktigt bra julbord? – Att man inspireras av närliggande producenter och arbetar med råvarorna från grunden. Vi varmröker laxen vi serverar själva och självklart gravar vi likaså lax med olika smaksättningar. Sillar läggs in, patéer bakas och köttbullar rullas i mängder. Hemgjord lammkorv kommer också ligga på bordet liksom hemgjorda desserter och julgodis. Prisbild? 450 kr/person, barn betalar 25 kr/år upp till 12 års ålder. vad är er egen favorit på ert julbord? Vår hemrökta lax & vår hemgjorda lammkorv är “ett hett tips”. Att vi gör egna inläggningar, röker, gravar och bakar är en självklarhet! Att vi serverar kräftor med lag av öl från lokalt bryggeri brukar vara ett uppskattat inslag. vilken produkt skulle aldrig få en plats på ert julbord? Ett grishuvud. köksmästare kevin jansen och hans medarbetare dukar upp det första julbordet den 6 december och fortsätter fram till den 14 december. Vissa dagar är fullbokade men ett fåtal kvällar finns det platser kvar, framför allt på julluncherna. Temat är klassiskt julbord med några extra vegetariska alternativ. Hur går era tankar runt vad som är ett riktigt bra julbord? – När både maten, drycken, servicen och stämningen ger en upplevelse utöver det vanliga. Det ska vara hög mysfaktor, ett stort och varierat utbud av rätter av hög kvalitet, god dryck och gott kaffe. Bjuds det någon underhållning under kvällen? – Vi har ett fantastiskt samarbete med Popskolan som sköter underhållningen många av kvällarna. Sedan har vi en av våra golfpro´s som kommer att spela fiol vid vissa tillfällen. Prisbild? – Vi serverar lunchjulbord för 450 kr och kvällsittning för 550 kr. vad är er egen favorit på ert julbord? – Det mesta på julbordet gör vi själva från grunden. Vi kommer att servera 10 olika sillinläggningar samt vegoalternativ. En stor favorit är örtoch vitlökssillen. Sedan är det mycket uppskattat med glaserade kamben, vårt eget filmjölksbröd och ett stort och varierat dessertbord. vilken produkt skulle aldrig få en plats på ert julbord? – Det må vara en klassisk julrätt, men vi kommer aldrig att servera grisfötter här. Skåvsjöholms köksmästare heter Simon Söderberg och hans devis är att laga allt från grunden, till och med laxen är hemrökt. På julbordet finns skaldjur - även de hemkokta. Skåvsjöholms julbord serveras fredag till söndag helgerna 8-10 december och 15-17 december. Mycket är redan uppbokat men det finns några platser kvar på familjesöndagar då det även är bra pris för barnen. vilket slags tema har ni på ert julbord? – Vi har alla de klassiska ”måstena” men toppar med läckra skaldjur som hummer, havskräftor och krabba. Hur går era tankar runt vad som är ett riktigt bra julbord? – Som sagt, vår devis är att laga all mat från grunden och sedan så klart bra råvaror. Den mysiga skärgårdsmiljön och vår fantastiska matsal med stora fönster mot vattnet bidrar också till en fin helhetsupplevelse. Prisbild? – Priset är 725 kr per person och då får man välkomstglögg och kaffe till gottebordet. vad är er egen favorit på ert julbord? – Varje år kommer vi med nya sillinläggningar. Sedan serverar vi vår berömda skärgårdsröra. Själv älskar jag de hemkokta skaldjuren med tillbehör. vilken produkt skulle aldrig få en plats på ert julbord? – Aldrig köpta köttbullar eller andra halvfabrikat. Här är allt hemlagat! DAGSKRYSSA MED ROSELLA Kapellskär–Mariehamn 25:Pris per person Buss 20:- t/r Lite mer jul på Rosella Lämna julstressen hemma och upplev fem kravlösa timmar ombord på Rosella. Vi bjuder på musik, dans och julklappsshopping till röda priser. Njut av vårt smakfulla julbord som i år är skapat av Svenska Kocklandslaget. Kom hungrig! Lite mer hjärta Tips! Boka Kocklands lagets julbord inkl dryck 299:Så bjuder vi på buss & kryssning Boka på Vikingline.se/rosella Anslutningsbuss från Åkersberga måndag, onsdag, torsdag och lördag. Foto: priVat Foto: peter FranSSon Serviceavgift tillkommer vid bokning på 08-452 40 00. Skynda er att boka! – Vissa datum redan fullbokade ...