NG Sthlm 1
Krog ”En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än e
n smakupplevelse” NYTT KONCEPT I CADIERBAREN Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för Cadierbaren tidigare i år. Nu rullar de ut sitt nya gemensamma koncept för kommande året. TEXT: PELLE TAMLEHT CADIERBAREN PÅ GRAND Hôtel har sedan våren 2018 genomgått en förvandling sedan Emil Åreng och Christian Grevius tog över ansvaret för cocktailbaren. Nu presenterar de en helt ny cocktailmeny för kommande år, där både smakkombinationer och presentation bygger på hotellets grundare Régis Cadier. Drinkmenyn presenteras som ett klassiskt MixMax-spel där varje bricka representerar en drink, man kan således bygga upp sin egen Cadiermix som då serveras som en flight till hela bordet. – En cocktail i Cadierbaren ska vara mer än en smakupplevelse, säger Emil Åreng. De olika karaktärerna är baserade på Régis Cadiers resa från Frankrike, via Ryssland, till Sverige. Huvudet på Cadier representerar en range av något starkare drinkar, ansiktet något fräschare, kroppen är den experimentiella som innefattar ingredienser som västerbottenost och senap, medan fotsektionen består av något alkoholsvagare cocktails. Drinkarna kan förutom i flightform även beställas var för sig och kommer då i ett större format, samt i de flesta fall en lekfull presentation. – Vi ville lyfta Régis Cadier och vi kom fram till ett kreativt sätt att berätta hans livshistoria genom cocktailmenyn. Tillsammans med våra duktiga kollegor hoppas jag att vi kan erbjuda lekfulla och utmanande drinkar som lämnar våra gäster med en riktig Grandupplevelse, säger Christian – Vi arbetar väldigt bra ihop även om våra kreativa uttryck ibland skiljer sig åt, säger Emil och fortsätter. – Grunden och ingredienserna tar vi ofta fram tillsammans och sen försöker vi hitta roliga lösningar på serveringar. Christian har grymma idéer som är lätta att skapa spännande historier kring. Från och med nästa år adderas det en ny karaktär varje månad vilket innebär fyra nya drinkar som läggs till på listan. GROW HOTEL ÖPPNAR RESTAURANG NOROBATA Nu öppnar Aveqiagruppen en ny restaurang på Grow Hotel i Solna Strand. TEXT: PELLE TAMLEHT DET ÄR I samarbete med den kreativa ledaren Johan Backéus, Årets Kock 2017, som Hotel Grow slår upp portarna för Norobata. Menyn består av en nordisk grill med japanska och peruanska influenser. Backéus, som valde att åka till Peru på sin vinnarresa efter Årets Kock, har tagit med sig inspiration från landet och stöpt om det i form av en Nordisk Robatyaki – därav namnet. 84 NÖJESGUIDEN | NR 12, 2018 Kasper Kananen som tidigare jobbat på Miss Voon är kökschef. I rollen som restaurangchef hittar vi Michaela Boson från Pontusgruppen, medan Samuel Wiktorsson som senast kommer från Shibumi kommer att ta hand om baren. AI RAMEN EXPANDERAR Nudelsopporna från Södermalm får ytterligare en hemvist i Stockholm. TEXT: PELLE TAMLEHT DET ÄR I Pitch Controls lokaler på Gamla Brogatan 27 som Ai Ramen öppnar sin andra restaurang i Stockholm. Krogen serverade sin första Ramen i början av december. – Vi tycker det känns otroligt roligt att få möjligheten att göra något i de gamla Klarakvarteren. Vi har alla en relation med Gamla Brogatan då den var en spännande plats i city. Vi hoppas kunna bidra med att göra gatan till en levande mötesplats igen. Ett eko från fornstora dagar som penetrerar den själlösa plats som kommersiella intressen byggt upp. Krogen kommer även att erbjuda en bar av större modell till vilken man har rekryterat Danièl Rask från Häktet som barchef. Bar Pitch är en homage till skivaffären Pitch Control som låg på samma plats för cirka 20 år sedan.