Sommarguiden Helsingborg 1
energifyllda tjejer som träffades på restaurangsk
olan i Åre. De har båda jobbat inom branschen sedan 15 års ålder och har hunnit med att jobba på allt ifrån kvarterskrogar till välkända restauranger. Nya utmaningar lockade och därför öppnade de hösten 2015 Redimat här i Helsingborg. Deras mål är att skapa en genuin och hemtrevlig känsla som gör restaurangen till en naturlig mötesplats. Redimat är restaurangen där både stammisarna och de spontana lunchgästerna som vill äta riktigt god mat i mysig miljö samlas. Kommer man hit en lunch, kan det vara svårt att få bord om man inte bokat. Redan från start har de haft ett helhetstänk för vad som serveras. Luncherna till exempel serveras alltid med fräsch sallad, hembakt bröd och kryddsmör och med en liten, välbakad kaka till kaffet efter maten. Adress: Badhusgatan 4, Helsingborg Vid Helsingborgs landmärke, Prismahuset i Oceanhamnen, ligger Brasseriet Helsingborg som en given mötesplats för både luncher och middagar med vänner i kontorshuset Prisma med Stefan Mildén som en av de tre delägarna. Han driver sedan tidigare SMAK i Helsingborg tillsammans med sin fru och ser Brasseriet som en bra expandering av deras verksamhet. -Kommer man hit, ska man känna den avslappnade stämningen, hur allt andas kärlek och glädje, samtidigt som man känner pulsen av staden. Man ska känna sig som hemma, helt enkelt, säger Stefan. Brasseriet har öppet alla dagar i veckan med några paradrätter på menyn såsom räkmacka, Moule frites och pepparstek. De satsar på säsongsanpassade menyer med fokus på råvaror av hög kvalitet. Det finns också ett stort sortiment av vin och hantverksöl från mikrobryggerierna i trakten. Adress: Redaregatan 50, Helsingborg Yoko är en dinner club som öppnade på sensommaren 2021 i Gastros gamla lokaler på Järnvägsgatan 3. Det är ett restaurangkoncept inspirerat av smakerna i de asiatiska köken men med nordiska råvaror i fokus. En viktig del i konceptet har inredningen och designen varit, där man har tagit hjälp av arkitektfirman Bornstein & Lyckefors i Göteborg som var med på resan med att skapa KOL & Cocktails både i Helsingborg och i Malmö. Det är Michael Fogelqvist tillsammans med Patrick Jakobsson och Mattias Tornblad (ägarna bakom KOL & Cocktails) som står bakom Yoko. Och de som ansvarar för den dagliga verksamheten är en erfaren trio från Helsingborgs restaurangvärld med Andreas Lundh (kökschef), Danielle Meyer (restaurangchef) och Joel Schultz (barchef). Adress: Järnvägsgatan 3, Helsingborg Lite söderut – Råå Denna lilla pärla, Bistro 46, är en mysig liten kvarterskrog med det där extra trivsamma som man vill ha. Bistron serverar både god lunch, trevlig meny på kvällen och för den som vill komma in på en fika finns det goda hembakade kakor och gott kaffe. Allt gjort med kärlek. Rebecca Stan och Jesper Löwander som driver stället har haft detta som en dröm länge. 2011 flyttade de själva till Råå och kände att de ville ha ett ställe i kvarteret. Rebecca har arbetat länge i restaurangbranschen och när hon och Jesper träffades var mat och dryck från början en stark gemensam passion. -Vi lagar mat med kärlek och vi ger gästerna en nära, familjär känsla. När folk fyller år, går vi ut med en överraskning till dem till exempel. Vi har koll på våra gäster och när de har födelsedagar och bemärkelsedagar. Gästerna hos oss ska få en helhetsupplevelse och känna det som att vi är deras förlängda hem och familj, säger Rebecca. Adress: Rååvägen 46, Råå Lite norrut – Höganäs Det bästa sättet att deala med en frestelse är att falla för den, står det att läsa på Garage Bars hemsida. Mats Hernström driver restaurangen och rockbaren Garage Bar i Höganäs tillsammans med Kim Bröchner. En frestelse för dem båda som blev verklighet, en mötesplats som blivit självklar för både familjer och bikers. 2012 var Mats och hans byggfirma med och byggde Saluhallen i Höganäs och i samtal med ägarna föddes Garage Bar. Mats och Kims stora passion för motorer, mat, öl och musik fick en plats, med grunden i möten och i ett kök som lagar mat influerat från amerikanska södern och Mexico. Allt lagas av hög kvalité. -Maten ska smaka så som det gjort när vi varit ute och rest i världen, i god kombination med ett rejält urval av öl. Det blev bra redan från början då 2012 och vi fortsätter att varje dag tänka hur vi ska kunna göra det ännu bättre, säger Mats. Garage Bar kan även titulera sig som ”Restaurangen med Skånes bästa burgare 2021” enligt sajten Burgerduds.se. Adress: Bruksgatan 36z, Höganäs