NG Sthlm 1
Krog TOULOU ÄR LAROYS NYA RESTAURANG En mexikansk
krog med livlig atmosfär. KROGNYTT TEXT: PELLE TAMLEHT NYA TIDER PÅ STRANDBRYGGAN Välkomnar gäster från och med maj månad. MR FRENCH-GRUPPENS sommarställe Strandbryggan har stöpts om lagom till säsongen 2023. I maj nyöppnar krogen i ny skrud och med nytt koncept. Utöver Strandbryggan driver Mr French-gruppen krogar som bland andra F12, La Boca Doce samt Kallis i Visby. FRÅN OCH MED den 23 mars har Laroy blivit med ny restaurang i form av den mexikanska krogen Toulou. Namnet är en blinkning till Tulum och på menyn står chiquitos, taquitos samt ett fåtal större rätter. DET MEXIKANSKA GÅR igenom även på drinklistan som erbjuder en rad varianter på Margaritas. Adressen är Biblioteksgatan 21 och krogen håller öppet onsdag till lördag. 800 GRADER GÄSTSPELAR PÅ RICHE FENIX Eller ska vi säga jästspelar..? RICHE FENIX KOMMER under året att bjuda in utvalda krogar att gästspela i köket. Först ut är Oskar Montano med pizzakedjan 800 grader. DEN 18 APRIL flyttar de in i köket på Fenix och skapar tillsammans med kökschefen William Carlström en italiensk street food-meny. Menyn kommer bland annat att innefatta en friterad pizza Margherita med stracciatella, Focaccia samt en bakad pizza med porcetta. – Det ska bli grymt kul att samarbeta med William, och chansen att visa upp en större meny än vad som får plats i köket på vår pizzeria. Det blir en helkväll med rustik Rom-inspirerad mat som äts bäst med händerna. Se till att komma jäkligt hungrig, hälsar Oskar Montano. FÄRDIGRENOVERAT PÅ SJÖPAVILJONGEN En två år lång renovering har kommit i hamn. SJÖPAVILJONGEN STÅR REDO att ta emot gäster inför sommarsäsongen. Den av Melanders ägda sjökrogen vid Tranebergs Strand har genomgått en tvåårig renovering i etapper, och kan nu erbjuda sjöutsikt åt samtliga gäster. PONTUS ZSEBÖ SOM är köksmästare har tidigare jobbat på Edsbacka Wärdshus samt på Ulla Winbladh. På Sjöpaviljongen levererar han vad som närmast kan kallas en klassisk meny som följer säsongerna. – Som kock är det även härligt när de första primörerna kommer och vi äntligen kan servera vårmenyn. Sjöpaviljongen ligger på Tranebergs Strand 4. 86 NÖJESGUIDEN | NR 4, 2023 TORCHIA VINO TAR ÖVER VINBAREN PÅ REIMERSHOLME Hantverksviner och italienska cocktails står på menyn. REIMERSHOLME HAR UNDER de senaste somrarna varit en populär destination för vindrickare, och denna sommar ser inte ut att behöva bli något undantag. Nu står det klart att importören Torchia vino tar över vinbaren på Reimersholme Hotell och satsningen håller öppet från maj till augusti. TORCHIA VINO DRIVS av södermalmsbröderna tillika vinentusiasterna Joar och Timon Torch. De har importerat vin från italien sedan 2019 med fokus på småskaliga producenter. OMNIPOLLO OCH DIN-DIN CLUB GÖR ÖLRAMEN Gochujangmarinerade skaldjur möter Nebuchadnezzarskum i den gemensamma kreationen. I BÖRJAN AV april gjorde Din-Din club en kitchen takeover i Omnipollos ölkyrka i Sundbyberg. Detta för att fira födelsen av den gemensamma skapelsen Super Slurpalicious Omnipollo Epic Beer Ramen of Doom. Kärt barn har långa namn. ÖLRAMENRÄTTEN BESTÅR AV bakad fläsksida, gochujangmarinerade skaldjur, hummerbuljong, Pilsner-tare, hummerolja, vetenudlar, salladslök samt Nebuchadnezzar-skum. Samma ramen kommer nu att serveras på samtliga Din-Dins restauranger under hela april.