Nöjesnytt Helsingborg 1
lagmarks food truck F LEVERANS DIREKT VID DÖRREN
Nu kan man ladda kylen med Lagmarks kokkonst och njuta när man blir hungrig. Lagmarks Food Truck, ett koncept som riktar sig till företag , levererar färdiga rätter direkt vid dörren. ood Truck är en restaurangform som är på snabb frammarsch. För Torbjörn Lagmark handlar det om ett nytt sätt att starta en filial till sin restaurang och på så vis hitta nya kundsegment. I transporthänseende är Lagmarks Food Truck som att dra en husvagn eller kärra efter en personbil med Maria Vigetoft bakom ratten. – Maria är en underbar tjej. Hon är glad, positiv och brinner för det hon gör, berättar Torbjörn Lagmark själv. En titt in bakom disken visar snabbt också att det är lika rent och snyggt i Lagmarks Food Truck som i Lagmarks restaurangkök. Högsta hygienstandard med andra ord. – Vi använder majsstärkelse istället för vetemjöl när vi reder och, i princip, alltid laktosfritt när vi använder mjölk och grädde, fortsätter Torbjörn. Portionsstorleken är noga anpassad. Väljer man en av rätterna som huvudmål kommer man garanterat att bli mätt. GLASSBILEN INSPIRERADE Att ställa upp en Food Truck under lunchtimmarna har blivit ganska vanligt, men Torbjörn Lagmark har tänkt ett steg längre. – När vi började med vår Food Truck hade vi sex stopp om dagen, men jag insåg ganska snabbt att folk inte orkade gå över gatan så vi snodde helt enkelt Glassbilens koncept. Nu stannar vi i fem minuter vid 112 olika företag och serverar tusen portioner i veckan, berättar han. Även förpackningsprocessen är av en helt unik modell. – Vi använder oss av en svensk uppfinning som handlar om UNIKT SORTIMENT Glöm tacos och kalla smörgåsar, Torbjörn Lagmark har definitivt riktat in sig på ett sortiment han är ensam om. Inte mindre än fjorton olika rätter serveras från en delikatessdisk. En bred meny, men enkel att tillaga. – Storsäljare är rätter som köttbullar och Skånsk Äggakaka, men vi hade redan från början ett vegetariskt alternativ, ett par fiskrätter och en sallad. Sedan har det byggts på med att väldigt många efterfrågade en dessert också, berättar Torbjörn. Självklart har han också satsat på hälsotrenden. Förutom att en vegetarisk meny kan vara svår att få tag på för uteätare på andra matställen görs det mesta både laktos- och glutenfritt. att förpacka mat helt utan kemikalier. Istället filtrerar man bort syret, tar koloxiden som finns kvar i luften, pressar ner den i formen och samtidigt vakuumförpackar man. Då får man en hållbarhet på tre till fyra veckor. Det gör att vi kan stå och laga rätterna i lugn och ro utan stress samtidigt som gästen tryggt kan äta dem en vecka senare. Det är det hela vårt koncept med vår Food Truck bygger på. Att man ska kunna ladda kylen med lådor, plocka fram när man blir hungrig och köra dem i mikrovågsugnen i tre minuter, avslutar Torbjörn Lagmark. TEXT & FOTO: LORD LAZZE X EVENTHÉN / WWW.LAZZEX.COM nöjesnytt 66 6 | nöjesnytt