Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38 Julpepparkakor ca 150 st: 2 dl Ljus
Sirap, 2 V* dl Strösocker, 200 g smör eller margarin, 1 stort ägg, 2 tsk malda nejlikor, 1 tsk mald ingefära, 1 tsk mald kanel, ca 8 dl vetemjöl, 1 '/2 tsk bikarbonat. Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200° i ca 8 minuter. Glasyr: 2 dl Flor med smak, 2-3 tsk vatten, 1 tsk olja eller flytande margarin. Blanda samman ingredienserna. Fyll i plastpåse och spritsa ut mönster på pepparkakorna. Baka ditt eget fina julpynt! Mys med barnen och baka fina julpyntskakor! Använd antingen färdiga formar eller dina egna schabloner i papp till figurerna. När tomtegummorna och tomtegubbarna, stjärnorna och hjärtana - eller vad du nu kan hitta på - är klara, kommer det allra roligaste: Låt barnen dekorera kakorna med Flor med smak eller Dekorations Pärl! På www.dansukker.com kan du hämta idéer, schabloner och recept på julläckerheter och julgodis. Du är också välkommen att ringa till Danisco Sugars konsumentkontakt på 020-74 02 00 måndag-fredag kl. 9-12 och få inspiration till att baka och pynta till jul!
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40