Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg Vimmel
Nöjesnytt Helsingborg Takida
Nöjesnytt Helsingborg Laleh
Nöjesnytt Helsingborg Sean Banan
krogprofilen KERSTIN PÅLSSON PÅ INOM MAT & BAR Bä
ttre läge än Sundstorget får man leta efter om man vill öppna en restaurang i Helsingborg. Det tyckte Kerstin Pålsson också och bestämde sig för att köpa restaurangen Två Bröder när den blev till salu. mig” blandat med nostalgi. – Jag kände ägarna sedan tidigare och tyckte att läget var R fantastiskt. Så i oktober 2007 slog vi till, berättar hon. De ljusa lokalerna med stora fönster ut mot torget känns inbjudande och ombonade. Här stannar en jäktad journalist gärna till för en stunds avkoppling. FRÅN TELEGRAFEN TILL INOM Men Kerstin Pålsson har varit i branschen mycket längre än sedan 2007. Allt började egentligen med att hon och hennes förra man hade goda vänner som ägde Lennons Nattklubb på Springpostgränden. Paret köpte in sig i rörelsen, som även inkluderade cykelaffären på hörnet och där öppnade Telegrafen 1989. – Telegrafen gick bra redan från början så vi bestämde oss för att öppna en Telegrafen i Ängelholm också. Samt en Ängelholmskrog som hette Rönne River Bar, berättar Kerstin. Efter en skilsmässa delades dock rörelsen upp och Kerstin jobbade kvar på Telegrafen i Helsingborg, samtidigt som hon drev Allerum Golfrestaurang tillsammans med en väninna i tre år. – På den tiden hade vi även en festvåning på Tågaborg som hette Villa Sorella. Där hade vi många privata fester och mycket begravningskaffe. Men efter sex år började jag på Dunkers Bar & Matsalar istället och under min tid där dök möjligheten att öppna upp Inom, sammanfattar hon. OFTA FULLSATT Och nu sitter vi alltså här på Inom, där tapeterna känns igen från sjuttiotalet och golvet täcks av en heltäckningsmatta. – Ja, det är ju ingen annan som har det nuförtiden, men det är edan i april 2008 såg så “Inom Mat & Bar” dagens ljus. Då hade lokalerna förvandlats rejält och resultatet blev lite av ett vardagsrum. Det blev en känsla av “kom hem till väldigt behagligt att gå på och det blir inget slammer för gästerna, förklarar Kerstin Pålsson. Lugnt och tyst alltså trots att personalen far fram och tillbaka i den fullsatta lokalen. Och fullsatt är det ofta. Inom har tack vare en trevlig, kunnig och vältajmad personal fått ett väldigt gott rykte. Sådant sprider sig snabbt. – Gäster på alla krogar pratar med varandra och “mun till mun” är alltid den bästa reklamen. Kommer man hit märker man snabbt att personalen har ett äkta intresse för maten och kan berätta allt om hur den är tillagad, konstaterar Kerstin. LÅNGKOK OCH LÅNGBAKAT Inom satsar på en varsam matlagning, köttet får ofta puttra över natten så att det blir riktigt mört. – Vi försöker hålla en enkel, klassisk, smakrik och vällagad meny. Rustik med finess, skulle jag vilja kalla det. Och ja, det blir mycket långkok och långbakat, säger Kerstin. Ett koncept som många har fastnat för. Det dräller ju inte av restauranger som serverar husmanskost med rena smaker till lunch i Helsingborg. En titt på menyn ger oss en egen favorit innan vi ens har smakat den. Långbakat högrev med tranbär och picklade rotfrukter, rödvinssky och kokt Larsvikenpotatis är bara ett måste att testa innan vi lämnar lokalen. – Knepet är att inte krångla till det för mycket, och jag tycker att vi har hittat vår nisch nu. Men det är egentligen inte förrän de sista åren som vi har fått till det precis som vi vill ha det, tillägger hon. MÅNGA STAMMISAR De som upptäcker Inom blir bara fler och fler. Luncherna har ökat den sista tiden och framför allt har man ökat mycket på kvällarna. – Många företag som har representationer här återkommer och det är ju ett bra betyg. Dessutom har vi många stamgäster. Och det är ju precis det vi vill. Vi ser oss själva som lite av en kvarterskrog, berättar Kerstin Pålsson. Som stammis på Inom känner man sig uppmärksammad. Vi konstaterar snabbt att trots att det kommer in kanske femton sådana under vårt besök kan personalen namnen på samtliga. De välkomnas redan i dörren med ett “Hej Bengt” eller “Hur är det idag, Åke?”. Klart att de kommer tillbaka. SHOPPINGLUNCH Ett koncept som har varit en succé redan från början är shoppinglunchen på lördagar mellan klockan 12.00 och 16.00. Det är ju inte på många ställen man kan få riktigt vällagad lunch mitt under lördagsshoppingen. De flesta slänger nog i sig en pizza eller en korv. Vilket är något helt annat än vad Inom har att erbjuda. Jag säger det en gång till: Långbakat högrev med tranbär och picklade rotfrukter, rödvinssky och kokt Larsvikenpotatis. Glöm inte det. ■ TEXT & FOTO: LAZZE X EVENTHÉN/WWW.LAZZEX.COM Knepet är att inte krångla till det för mycket och jag tycker att vi har hittat vår nisch nu. 14 | nöjesnytt ‘’
Nöjesnytt Helsingborg Årets DJ & Bartender
Nöjesnytt Helsingborg Trender
Nöjesnytt Helsingborg London Street Fashion
Nöjesnytt Helsingborg Rebecca & Fiona
Nöjesnytt Helsingborg Peter Magnusson
Nöjesnytt Helsingborg Digilistan
Nöjesnytt Helsingborg Recensioner
Nöjesnytt Helsingborg Teknik
Nöjesnytt Helsingborg Notiser