Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Jaktresan i Sverige
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Vapen & skytte - EU-hot mot blykulor
Svensk Jakt Stadsnära jakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av kolvkamshöjare
Svensk Jakt Älgens år
Svensk Jakt Jägartipset
Svensk Jakt Ungdomsjakt
Svensk Jakt Viltvård, fångst & fällor
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundent
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak VILTSMAK » Klassisk schnitzel
RECEPTET Säg wienerschnitzel och de flesta får något drömmande i blicken. Kocken Lotta Karlsson ger här tips på flera varianter av frasig schnitzel gjord på viltkött. R estaurang Hybrid i Enskede utanför Stockholm hade älgschnitzel på menyn under hösten. Det blev en succé bland gäst erna. Älgkalvinnanlår är idealiskt, men en panerad schnitzel kan du också laga av tunna skivor innanlår av vildsvin, kronhjort eller vuxen älg. En schnitzel är perfekt att laga av vilt och det går inte åt så mycket kött per person, 100–120 gram kött per person räcker, konstaterar Lotta Karlsson på Hybrid, och ger några tips om goda tillbehör till schnitzlarna: SVENSK JAKT Nr 4 2019 När du steker schnitzlarna, lägg en vitlöksklyfta, lite rosmarin eller timjan i pannan. Smaken av örterna och vitlöken sätter sig i paner ingen och ger god smak. Behandla päron som en grönsak till vilt. Päron har den rätta sötman som gifter sig bra till vilt. Lägg päron halvor i en ugnsform. Strö på rosmarin, timjan, vitlök och salt. Ringla Kapriskräm är gott till wienerschnitzel. Sältan från kaprisen passar bra till det panerade.Blanda majonnäs med av runnen kapris och mixa slätt. Egna brödsmulor är mycket godare än färdigköpta. Spara allt gammalt ljust bröd och riv eller mixa till ströbröd. Banka ut varje schnitzel till fem millimeter tjocklek. Lägg tunna köttskivor mellan två ark plastfilm. Använd gärna en liten stekpanna eller banka bara ut med näven. Såser innehåller ofta en skvätt cognac, men Lotta tycker att whisky är ännu godare i sås. Helst bourbon whisky. över olivolja. Baka i ugn (175 grader) i 10–12 minuter. Lotta Karlsson, restaurang Hybrid. 93
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Göteland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer