Tidningen C 1
lite av varje hallå där fredrick federley! Vad ta
r du med dig från Centerpartiets kommundagar till ditt arbete i Europaparlamentet? – Påminnelser om vad jag också måste tänka på när jag förhandlar och röstar i de stora sammanhang som vi arbetar, som det nya systemet för utsläppsrätter med en omsättning på hundratals miljarder. En trygghetskänsla, där jag ser att Centerpartiet driver bra politik både lokalt, på riksplanet och i Europa. Hur gör du skillnad för kommun och landstingspolitiker runt om i landet med ditt arbete i Europaparlamentet? – Europapolitik är inrikes- och kommunalpolitik. Det börjar i Bryssel och slutar i Björbo. Jag ser till att ta med mig det jag vet om arbetsvillkoren för våra lokalpolitiker och vad de behöver. Sedan försöker jag vara med och förhandla fram så mycket bra politik för Europa som möjligt, utan att glömma att det måste funka för både Bryssel och Björbo. Jag försöker mattips kyckling med chili och kanelsmör göra de beslut som vi fattar hyfsat närodlade, trots att vi är geografisk långt ifrån Sverige. Vilka frågor kommer du att vilja driva i Jordbruksutskottet? – Vi måste se till att skapa en jordbruksmarknad i Europa där bonden kan få betalt för sin produkt och inte blir beroende av stöd. Mat måste få kosta pengar och det stöd som finns måste betalas ut i tid. Vi måste också se till att utveckla miljöersättningen så att bonden får betalt för den miljönytta hen gör. Som Centerpartist tycker jag såklart också att regelverket måste bli mindre krångligt så det blir lättare att följa. – Jag har tagit över veterinärmedicinfilen efter Marit Paulsen och kommer att fortsätta hennes arbete med att se till att man inte ger antibiotika till djur i förebyggande syfte, till exempel genom att blanda det i fodret. Djur ska ha medicin när de blir sjuka, inte annars. Antibiotikaresistens är ett av vår tids största folkhälsoproblem. Det är jätteviktigt för mig att arbeta för ökad medvetenhet och för att se till att den inte ökar. Börja med en kyckling, gärna eko eller en du köpt av en centerpartist med schysst djurhållning. Gör ett kryddsmör med smör, kanel och tabasco, eller färsk chili om du tycker det är godare än tabasco. Vill du ha en lite fräschare smak kan du lägga till lite blodapelsinskal i smöret. Lyft försiktigt på pippins skinn och tryck in kryddsmöret mellan skinn och kött. Låt stå ungefär en timme på 175 grader, ös någon gång. Innertemperatur vid benet ska vara 70 grader när den är klar. Ta vara på skyn. Servera med pommes och sallad, eller något annat du tycker är gott till kyckling. För oss är inte landsbygden ett resmål, det är vårt hem och våra rötter. Annie Lööf i Expressen 8 februari 22 . TIDNINGEN C