NG Sthlm 1
PS MATSAL ÖPPNAR VINBAR VID NYTORGET Stockholm PS
matstudio har under lång tid erbjudit matlagningskurser och event på Nytorgsgatan 42, nu öppnar de upp för allmänheten och adderar restaurang till sin verksamhet. – Maten lagas för öppen ridå och vinet hälls upp av dem som verkligen kan sin sak. Här råder en varm atmosfär som öppnar dina sinnen och låter dig följa med på en resa i både tid och rum, säger Per Gustafson, restauratör och ägare av PS Matsal. KAJJAN 20 LIVAR UPP SÖDER MÄLARSTRAND Stockholm Fartyget Gustaf af Klint fungerar idag framför allt som vandrarhem, men får ytterligare en verksamhet på sitt cv när Johan Apel, Sonny Östermark och Andrew Chin går all in med en ny nöjessatsning. Kajjan 20 kommer att ha öppet alla dagar i veckan mellan 12-22 och erbjuder barhäng, streetfood och dagsfester från och med juli månad. Båten ligger förtöjd vid kajplats 20 på Söder Mälarstrand. HARRYS BLIR SVENSKT BRASSERIE Ystad Etableringen, som kommer att hålla öppet onsdag till lördag från 17, består av uteservering, rombar samt inte minst en vinbar som presenteras i samarbete med Handpicked Wines och Buteljholmen. Den 22 juni invigdes livsstilshotellet Fritiden Hotell & Kongress i centrala Ystad. Hotellet blir först ut i landet med Harrys uppdaterade inredningskoncept i form av svenskt brasserie. – Det ska bli så roligt att få visa Ystadborna vad vi har skapat under ett par års tid, säger Jenny Nilsson, franchisetagare för Harrys Ystad och hotellchef för Fritiden Hotell & Kongress. Harrys i Ystad blir en förändring till en ljusare och mer inbjudande miljö, även om kärnan i varumärket består. – Den genuina Harrys-känslan ska bestå, det familjära tummar vi inte på och man kommer även fortsättningsvis att känna sig som hemma hos oss. Den positiva förändringen görs för att möta vår nya position som svenskt brasseri och det känns kul att äntligen få sjösätta konceptet, säger Helena Ahldén, VD på Harrys. JAPANSK POPUP I SÖDERHALLARNA Stockholm Max och John är båda födda och uppvuxna i Stockholm under tidigt 90-tal, och har sedan tidigare erfarenhet från bland annat Portal och Frantzén. Sedan 2018 driver duon tillsammans projektet Miyakodori med ambitionen att öppna en japansk restaurang. Den nuvarande etableringen i Söderhallarna kommer att hålla öppet i fem månader under saluhallens öppettider, och menyn kretsar kring japansk husmanskost. Huvudfokus kommer ligga på donburi, en japansk risrätt som toppas med olika tillbehör, varmt som kallt. Besökarna kommer kunna ta med maten eller äta i den nybyggda baren. 52 NÖJESGUIDEN | NR 07, 2020