Nollelva 1
SOMMARDRINKAR 2024 Text & Foto: Nollelva / Privat
Lindas Kula Nathalie Enqvist Kvarterskrogen Asken Klara Strömberg Grekiska Grill & Bar Gabriella Engstrand Sarti Spritz ”nykomlingen” Moreno ”En fruktig och söt sommardrink med inslag av sicilianska blodapelsiner och passionsfrukt.” 4 cl Sarti Rosa • Prosecco • sodavatten • lime Fyll ett vinglas med is, häll i 4cl Sarti Rosa, fyll upp med Prosecco och toppa med sodavatten. Garnera med en limeskiva. ”En härligt somrig drink baserad på ljus rom med frisk smak av jordgubbar och passionsfrukt” 3 cl ljus rom • 2 cl jordgubbslikör • 2 cl färskpressad lime 10 cl passionsfruktsjuice • äggvita • passionsfrukt Häll alla ingredienser i en shaker och skaka. Sila upp i tumblerglas med is och garnera med passionsfrukt. Santorini Spritz ”En somrig & fräsch drink som passar till alla tillfällen” 3 cl Gordons Gin • 2 cl Saint Germain • 7up • mynta • lime Fyll ett vinglas med isbitar, tillsätt Gordons Gin och Saint Germain, rör om lite lätt med ett sugrör. Toppa med 7up efter behov och till sist dekorera med mynta och lime. Kitchen & Cocktails My Coyet Pigeon Street Max Monzon Terassen Pappa Grappa Nellie Eriksson One More 2.0 Paloma ”Nu har vi uppdaterat gästernas vinterfavorit One More till en mer läskande sommardrink som är både fräsch och syrlig” 3 cl Koskenkorva rhubarb • 2 cl rabarberlikör 2 cl granatäpplesockerlag • 4 cl citrus • fläderskum Blanda alla ingredienser i en shaker med is. Skaka! Häll upp i glas och toppa med fläderskum som görs på fläderkoncentrat och äggvita. ”En syrlig och fräsch sommardrink som passar utmärkt i handen en solig sommardag”. 5 cl tequila • 1-2 cl limejuice • Pink grape soda • salt Rimma kanten av glaset med salt, häll i ingredienserna och fyll glaset med is. Rör om. Garnera med citrus och njut! Hillevis sommardröm Hillevis sommardröm är precis vad den låter som, en sommardröm med smaker av jordgubbar, fläder och kokos. 4 cl ljus rom • 3 cl lime • 2 cl jordgubbspuré 2 cl sockerlag • fläder och kokosskum. Mixa rom, lime, socker och jordgubbspuré i en shaker. Häll ner i ett lowballglas och toppa med kokosskum och avsluta med jordgubbspulver på toppen! 34 NOLLELVA