NG Sthlm 1
OGBG TAR SOMMARLOV – OCH LANSERAR NYTT KONCEPT Gö
teborg KROGNYHETER Våra grannländers krogar börjar öppna upp, och även på hemmaplan ser åtminstone uteserveringarna ut att fyllas på. Men vad finns det att återvända till? Här är några av nyheterna. TEXT: PELLE TAMLEHT DEN 4 JUNI öppnade OGBGs nya sommarkoncept OGBGaTaN. Konceptet innebär i praktiken asiatisk streetfood under perioden juni till augusti. Maten beställs i baren varpå du får en elektronisk puck som berättar när du kan fiska upp maten i luckan. Rätterna på menyn kostar från 55 kronor styck, och serveras på palmbladstallrikar. Inspirationen kommer från slutdestinationen för ostindiefararen Götheborg. Fartyget hann med att göra tre resor till Kina men sjönk 1745 vid Hunnebådan i Göteborgs hamninlopp. OGBGaTaN håller öppet torsdag, fredag och lördag hela sommaren. EMMER FLYTTAR IN Stockholm I AUGUSTI ÖPPNAR Svenska Brasseriers nya krog Emmer. Platsen är Ulriksdals Värdshus, som under våren bland annat användes som träningskök för ensemblen bakom Myllymäkis krog Aira. Emmer kommer att servera modern skandinavisk mat med grönsaker från den egna köksträdgården i fokus. ALLEGRINE GÄSTAR GÅSEN Gotland DANYEL COUET VERKAR får inte nog av Så mycket bättre, så i sommar stänger han Allegrine tillfälligt och flyttar istället in på Grå Gåsen. Krogen, som håller öppet från den 23 juni och två månader framåt, erbjuder somrig fransk bistromat. – Det blir ett sommarparadis med coronasäkrade platser för 150–200 personer. Vi kommer att hålla öppet morgon till kväll med olika koncept på olika platser. Barer, restauranger, en poolavdelning och dessutom stora picknickytor dit korgar med både vin och mat finns till försäljning. Det blir dj-kvällar och spelningar. Dessutom är pensionatet öppet så många gäster kan bo över, förklarar Danyel Couet som enligt egen utsago alltid drömt om en krog på just Gotland. Allegrine öppnar igen i september. 50 NÖJESGUIDEN | NR 06, 2020