Byggnadsarbetaren Ledare
Byggnadsarbetaren Bäst i test 2019
Byggnadsarbetaren Verktygslådan
Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Sämsta bygget 2019
Byggnadsarbetaren Byggkollen
Byggnadsarbetaren Staden med guldfeber
Byggnadsarbetaren Årets byggmiss
Byggnadsarbetaren Besserwissern
Byggnadsarbetaren Norge störst i Sverige
Byggnadsarbetaren Arbetsmiljö
Byggnadsarbetaren Tävling
Byggnadsarbetaren Upprustning mot stölderna
Byggnadsarbetaren Jul med eftertanke
Byggnadsarbetaren Efter jobbet
FOTO: MOSTPHOTOS M FOTO: COLOURBOX I FOTO: PIOTRU
S/WIKIMEDIA COMMONS FOTO: OBSIDIAN SOUL/WIKIMEDIA COMMONS CHILE Victor Ramirez, rivningsarbetare: – I Chile är det grillat, ofta fläskkött men också nötkött, kyckling och fisk. Familjen träffas och grillar tillsammans. Man kan även äta kalkon tillagad i ugnen under julen. UKRAINA Dmytro Leskiv, byggnadsarbetare – Olivier, en sallad med potatis, kokt korv, lök, kokta morötter och majonnäs. Ugnsbakad kyckling har vi ibland, men mest kalla rätter. PO P LEN M sn – ry k Aleksander Mikołajczuk, s ickare: – Det m så te finnas sill och polska piroger (k la las för rys a piroger i Polen). FILIPPINERNA Efren B Balmaceda snickare/betongarbetare: – Pancit, en rätt som bygger på stekta nudlar som sedan blandas upp med t ex räkor, ägg och olika grönsaker, pritong manok (stekt kyckling), adobong baboy (en sorts fläskgryta), bröd och öl. URUGUAY Daniel Lecchini, kransamordnare: – Kalkon tillagad i ugnen. Man fyller kalkonen med spenat och apelsinjuice används också i tillagningen. Rätten blir väldigt saftig och jättegod. Vi brukar äta den med svartvinbärsgelé. BYGGNADSARBETAREN #12, 2019 49 O F T : O B G R O S S W / I K E D A I C O M M N O S
Byggnadsarbetaren Medlem i Byggnads