Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Harjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Forskning för jägare
Svensk Jakt Säljakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av ljuddämpare
Svensk Jakt Harens år
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt Viltet efter skottet
Svensk Jakt Mårdhundsjakt
Svensk Jakt Fler jämthundar i Sverige
Svensk Jakt Bygg ett konstgryt - del 2
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Hört, sett & läst
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Årets viltkrog
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak « TARTA
R PÅ GRAVAD ÄLG MED CHIPS, MAJONNÄS OCH RIVEN OST En perfekt förrätt som du kan förbereda långt i förväg. Även de som inte äter rått kött brukar älska gravat kött. Speciellt om du som Jacob Johansson toppar med chips och riven ost. Svart purjolökspulver ger rätten fin mörk färg och dessutom en lite rökig smak. Jacob gör egen majonnäs med en aning ättika, men du kan förstås använda färdig majonnäs. 4 pers Gravad älg: Innanlår av älg (beräkna 60–80 g per person) Socker 60 procent Salt 40 procent Purjolök, de yttersta 10 cm, det vill säga de gröna bladen Till servering: Rapsolja Potatischips Majonnäs, Hellmans eller hemgjord med en skvätt ättika Pecorinoost eller parmesanost, riven (Gammelgården använder lokal pecorino från Bredsjö) Smörgåskrasse Gräslök, finklippt Purjolökspulver: Lägg de gröna bladen av en purjolök på en plåt och sätt in i 220 grader varm ugn tills purjolöksbladen blivit helt svarta och torra. Det tar cirka 15 minuter. Låt bladen svalna och smula SVENSK JAKT Nr 11 2022 ÅKES2206_La Zulema_98x272.indd 1 till ett svart purjolökspulver. Gravningsmix: Blanda 60 procent socker och 40 procent salt. Blanda också i det svarta purjolöks pulvret. Dela innanlåret på längden till cirka tre bitar, så att varje köttbit inte blir så tjock, och gravningsmixen har chans att tränga in i köttet. Lägg köttet i en form och gnid in alla sidor med gravningsmixen. Låt ligga i kylen i 2–3 dygn. Vänd köttet då och då. Efter 2–3 dygn är köttet färdiggravat. Ta ut det ur kylen och skär det med vass kniv i små tärningar, cirka 0,5 x 0,5 cm stora. Lägg bitarna i en bunke och blanda ner någon tesked rapsolja. Servering: Lägg de gravade köttärningarna på portionstallrikar. Klicka på lite majonnäs och stick i några chips. Riv lite ost över och garnera med smörgåskrasse och gräslök. 95 2022-06-28 19:51
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer