Loading...
Hemlagat 1
Hemlagat Nyheter
Hemlagat Matmötet: Grilla grönt på nya sätt
TIPS MARTINS ELDIGA NYBÖRJARTIPS ”Det händer någo
t fantastiskt med smaken när man grillar, kolrostar eller röker grönsaker och rotfrukter”, menar Martin Nordin. ”Du kan laborera med olika sorters trä, ved och kolsorter”, tipsar han. ”Ett enkelt sätt för den som vill testa att röka mat är att lägga lite träflis ovanpå kolen i grillen och sedan sätta på locket en stund. Då får det du grillar en touch av rökig smak. Eller prova att rosta din potatis på indirekt värme med rökspån i grillen, så får den samtidigt en rökig touch. Lägg vedklabbar i halva delen av grillen och släng ner en näve rökspån när elden har avtagit. Lägg potatis i den del där det inte är glöd och stäng locket. Låt potatisen rostas i drygt en timme.” ALLDELES FÄRSK! Martin Nordins bok Eld rök grönt finns i handel från slutet av april (Bonnier Fakta). 14 HEMLAGAT
Hemlagat Vårfest: Små tips för stor effekt
Hemlagat Trend: De nya matfilosoferna
Hemlagat Våfflor hela dagen, mums!
Hemlagat Kunskap: Den mångsidiga honungen
Hemlagat Skolan: Handla hem maten smart
Hemlagat Veckomenyn
Hemlagat Hemkunskap
Hemlagat Till sist