Jaguarmagasinet - Maj 2024 1
Jaguarkockens TARTAR PÅ RIPA TARTAR PÅ RIPA MED M
ANGO OCH HAVTORNSSALSA SAMT ROTFRUKTSCHIPS Portioner: 6 personer Ingredienser: 4 st ripbröst 4 st scharlottenlökar Tid: ca 1,5 timme • • • 1 dl finskurna Cornichons (små ättiksgurkor) • 1½ msk dijonsenap • 1 dl hackad kapris • • 1 knippe persilja Tabasco Gör så här: 1. 2. • • • • 100 g fryst mango 100 g fryst havtorn 1½ tsk sambal 1 st lime • 1 påse rotfruktschips • Matolja • • Salt Peppar 3 Stycka ripbrösten och frys dem lätt, därefter skär köttet i fina tärningar. Finhacka 2 st schalottenlökar, cornichons och kapris, blanda allt i en bunke och smaksätt med dijonsenap, 2 msk hackad persilja, några droppar tabasco samt salt och peppar. Smaka av och låt stå kallt tills servering. 3. Tärna mangon i små tärningar, finhacka resterande 2 schalottenlökar samt grovhacka havtornen. Placera allt i en bunke och blanda väl. Riv ner zesten (skalet) av limen och pressa sedan ner saften i salsan. Smaka av med sambal samt salt och peppar för att få en het och syrlig salsa med lätt sötma. 4. Hetta upp 2 dl matolja i en kastrull till ca 70 grader, lägg ner resterande av bladpersilja i oljan och mixa sedan i en blender eller med stavmixer för att få till en fin örtolja. Smaka av med salt samt peppar och låt svalna innan servering. 5. Forma tataren till 6 lika stora biffar. Servera med mango och havtornsalsan, örtoljan och krispiga rotfruktschips. Smaklig måltid! 6 5 4 1 2 JAGUARGRUPPEN.SE | MAJ 2024 17