Örebro Läns Tidning 1
örebro läns tidning | Restaurang Hemma hos Adam –
en omtyckt mötesplats för mat och dryck Örebros restaurangutbud ökar, ofta runt Stortorget. Det senaste tillskottet ”Hemma hos Adam” har snabbt blivit en mycket omtyckt och välbesökt mötesplats där det erbjuds mycket bra mat och dryck till mycket rimliga priser. Restaurangen ligger i början av Köpmangatan och är trivsamt och varmt inredd. Sorlet är högt då restaurangen ofta är fullsatt, även en tisdagskväll. Önskar du ett bord till helgen så bör det bokas i god tid. Noterbart är att gästerna, gränsöverskridande, positivt är av mycket skiftande ålder. Motivet till populariteten är att här serveras bra mat och dryck till mycket rimliga priser. Drinklistan är tilltalande och ölutbudet stort, där Adam Ek själv står i baren. Ett flertal sorter finns, 20 föredömligt, från lokala Närke Kulturbryggeri och Örebro Brygghus. Även vinlistan attraherar. En bra start är Adams toast Skagen med en räkröra, dill och rödlök eller Okonomiyaki, en japansk kålpannkaka med räkor, morot, picklad lök samt en BBQ-sås med sting. Vi gillade den krämiga citron- och tomatrisotton toppad med varmrökt sidfläsk och parmesan. Pastautbudet består av linguini som kompletteras med alternativen räkor, sidfläsk, salsiccia eller ett vegetariskt alternativ. Salladen är en Caesarsallad som går att få med kyckling, räkor eller Chevré ost. – Vi har ett brett utbud av smakrik husmanskost, ger köksmästaren Tim Frisenholt besked om. Det visar sig i rätterna hos ”Alltid hos Adam”. Här finner vi köttbullar på högrev och karré, viltwallenbergare på hjort och kalv, bakad torsk, kycklingfilé, schnitzel på Adams vis och olika Okonomiyakis. Torsken är sprödbakad och serverad med potatispuré, skaldjurssås samt toppad med fänkålssallad. Perfekt tunn och frasig var schnitzeln på Adams vis gjord på fläskkött, med friterad potatis och en frisk rödvinssås. Paradrätten har redan Flatbreadpizzan blivit. Den är avlång, tun och krispig. Finns i sex olika former. Vi har ätit en fräsch pizza bianco med räkor, mascarponekräm, fior di latte, handskalade räkor, salladslök, gremolatakräm och parmesan samt den starka ”fem gubbar” med tomatsås, fior di latte, nduja salami, varmrökt sidfläsk, rödlök, gremolatakräm, srirachamajonnäs och parmesan. Här har vi kvällens enda anmärkning då flatbreaden var för dåligt gräddade, vilket tar bort mycket av fräschören. Dessertutbudet skapar möjligheten till en bra avslutning. Både Tims marängsviss med honung och myntainkokta äpplen, kanelmaräng och vaniljglass samt kladdkakan med ett fudgetäcke och vispad grädde var bra. Servicen är föredömligt uppmärksam, där rätterna kommer in i önskvärd takt. – Det framgångsrika konceptet startade i Lidköping där namnet är “Hemma hos Benjamin” och nu har vi öppnat i Örebro, berättar Adam. ”Hemma hos Adam” har på kort tid blivit en av Örebros allra hetaste mötesplatser där det erbjuds mycket bra mat och dryck till mycket rimliga priser.