Matmagasinet juni 2025 1
Getostkräm på kex med riven, fryst jordgubbe 15 S
TYCKEN 20 MINUTER ENKEL DU BEHÖVER: 3 jordgubbar (ca 50 g) 100 g getost ½ dl matyoghurt (10%) 2 tsk flytande honung salt och svartpeppr 15 bitar fröknäcke eller kex ½ kruka dragon GÖR SÅHÄR: 1. Frys jordgubbarna i minst 2 timmar. 2. Mixa getost med yoghurt och honung till en jämn kräm. Smaka av med salt och peppar. 3. Klicka eller spritsa på getostkrämen på knäcket och krydda eventuellt med lite svartpeppar. 4. Plocka dragonbladen. 5. Riv de frysta jordgubbarna grovt över getostkrämen och toppa med dragonbladen, servera genast. Rabarberdrink med ingefära och lime 4 GLAS 30 MINUTER ENKEL DU BEHÖVER: 200 g rabarber ½ dl rörsocker 2 msk vatten 2 lime (4 msk saft) ½ kruka mynta 12 isbitar 2 flaskor ginger beer (à 33 cl) GÖR SÅHÄR: 1. Ansa och skiva rabarbern. Koka rabarbern mjuk i socker och vatten. Låt svalna och sila rabarbersirapen. 2. Pressa saften ur limen. 3. Fördela myntan i 4 glas. Krossa försiktigt myntan med skaftet på en träslev. Tillsätt rabarbersirap och limesaft jämnt fördelat i glasen. Lägg i is och häll på ginger beer. 4. Garnera gärna med lite rabarber. 12 ICA KVANTUMS MATMAGASIN JUNI 2025