NG Sthlm 1
Krog LÅDAN LANSERAR BACONSYLT Restaurang Lådan ha
r tagit fram en baconsylt tillsammans med Bulleit Bourbon. BULLEIT BOURBON BACON Jam serveras på en av Lådans sliders från och med fredagen 15 juni och sommaren ut. Baconsylten kommer dessutom att finnas till försäljning hos Lådan att köpa hem på burk under en begränsad period. – Vi tog fram Bulleit Bourbon Bacon Jam genom att försiktigt och sakta småkoka Korvhantverkets kravmärkta bacon tillsammans med silverlök, vitlök, muscovadosocker, chipotlechili, kaffe och Bulleit Bourbon. Detta koncentrerar smaken och ger en tjock syltkonsistens som man bara vill breda på allt man kan, säger Jon Widegren. SLIDERN INNEHÅLLER BACONSYLTEN tillsammans med ost samt senap och kostar 60 kronor. En burk med baconsylt kommer att kosta 49 kronor. Lådan ligger på Luntmakargatan 63 och har öppet tisdag-torsdag 17-22, fredag 11-00 samt lördagar 12-00. TORPEDVERKSTAN SATSAR PÅ TACOS Nu har Torpedverkstan öppnat i restaurang Hjertas tidigare lokaler på Skeppsholmen. TIDIGARE RESTAURANG HJERTA har fått en ny ägare i form av Peter Lax, som har genomfört en helrenovering av krogen inför nyöppningen och bytt namn på densamma till Torpedverkstan. DEN NYA MATSEDELN består av svensk-mexikanska klassiker i regi av restaurangchefen Kajsa Åkerblom. – Med våra tacos tar vi Mexikos street food till Stockholm. Tanken är att äta tillsammans, säger Kajsa och fortsätter. – Man bygger sina tacos med val av pankofriterad torsk, grillad halloumi, kaktus eller tri-tip i en varm majstortilla, samt toppar med het kålsallad och salsor. BAREN GÅR i samma tema och har således fokus på tequila och mescal. Torpedverkstaden har öppet måndag-onsdag 11.30-23.00, fredag 11.30-00.00, lördag 12-00 samt söndag 12-16. SEBASTIAN INGROSSO SATSAR PÅ IBS-VÄNLIGT Swedish House Mafia-medlemmen expanderar inom krogvärlden. SEBASTIAN INGROSSO ÄR sedan tidigare bland annat delägare i den italienska restaurangen Un Poco på Karlavägen. Nu har han tillsammans med Serhan Stojanov öppnat en grönkålskrog i Treats gamla lokaler på Roslagsgatan. SERHAN HAR PRECIS som väldigt många andra drabbats av tarmsjukdomen IBS, och tanken med den nya krogen Kale & Crave är att menyn ska vara både IBS-vänlig och hälsosam. Kale & Crave har öppet måndag-fredag 11-20 samt lör-sön 12-17. 72 NÖJESGUIDEN | NR 7, 2018