Buffé 1
INNEHÅLL #06–07JUNI SÄG SOMMARMAT OCH JAG tänker
på ett mer kravlöst sätt att äta. När maten får vara enkel och man äter när man äter. På sommaren får jag dille på kronärtskockor och färska rödbetor. Jag äter mängder! Gärna med brynt sardellsmör och citron. Svenska tomater är en annan favorit, på knäckemacka med olivolja, salt och peppar. PÅ SOMMAREN FÅR vardagens måsten och rutiner stå tillbaka för sådant som faller en in. Frukostarna blir långa, lunchen äts ute (eller kanske uteblir) och middagen sent. I DETTA EXTRA MATIGA NUMMER av Buffé hoppas vi kunna inspirera både till lättsamma sommarmiddagar och härliga frukostar med frukt och bär. Har du inte testat steel cut oats ännu så har du missat något. På sidan 15 gör vi den med hallon och pistagekräm. Den blir min nya sommarfrukost! Glad sommar önskar Bufféredaktionen I T 30 Hanna Dunér, chefredaktör Reuben sandwich på friterad pizzadeg sid 35. Månadens matmåsten 15 SOMMARFRUKOST Steel cut oats med hallon och pistagekräm. 27 PLOCKMAT Duka fram en grand aioli med grönsaker, bröd och grillad tonfisk. 47 Steel cut oats med hallon och pistagekräm sid 15. JORDGUBBSCLAFOUTIS En härlig dessert till midsommarbuffén! EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. 3 BUFFÉ #06–07/2025 OÄNDLIGT MED INSPIRATION På buffe.se hittar du ännu mer recept och matinspiration. Där kan du dessutom bläddra i tidigare nummer av Buffé. BUFFÉ DIGITALT Föredrar du att läsa Buffé på mobilen, surfplattan eller datorn? Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. ICA Ansvarig utgivare Eric Lundberg Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA Kundservice 033-47 47 90 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på ICA Reklam Chefredaktör Hanna Dunér Redaktionschef Johan Stephan Matredaktör Julia Nordfors Thielen Skribent Susanne Magnusson Tranberg Projekt- och produktionsledare Michaela Holmeskog Art director Pernilla Stenborg Grafisk designer Emelie Bergqvist Produktion ICA Reklam Repro Markus Dahlstedt Tryck Eversfrank, Meldorf ICA Sverige Truckgatan 15, 442 40 Kungälv Epost bufferedaktionen@ica.se EU Ecolabel : DE/053/001 Använt papper bör samlas in och återvinnas. Rostad tomatsoppa sid 20. FÖR DIG SOM ÄR STAMMIS Bara våra stammisar som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad får tidningen Buffé hem till sin brevlåda. Tack för att just du är stammis! BÄTTRE PLAST Plasten som omsluter Buffé är tillverkad av 60 % återvunnen råvara. Förpackningen är återvinningsbar och sorteras som plastförpackning. HITTA RÄTT TEMPERATUR Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. RECEPT FÖR ALLA På buffe.se hittar du information om innehåll av gluten, laktos, mjölkprotein och ägg i vissa av våra recept liksom tips på hur du kan anpassa dem. 3 N 0 I Å A R M A V A M R A Å T I 0 N 3 S P • I N R A O T I I A O N I • 3 N 0 I Å A R A V M T S P R T V T S • P N I R A O
Buffé SOMMAR- FRUKOST Steel cut oats med hallon oc
h pistagekräm.
Buffé PLOCKMAT Duka fram en grand aioli med grönsa
ker, bröd och grillad tonfisk.
Buffé JORDGUBBS- CLAFOUTIS En härlig dessert till
midsommarbuffén!