Buffé 1
Buffé SOMMAR- FRUKOST Steel cut oats med hallon oc
h pistagekräm.
Buffé PLOCKMAT Duka fram en grand aioli med grönsa
ker, bröd och grillad tonfisk.
Buffé JORDGUBBS- CLAFOUTIS En härlig dessert till
midsommarbuffén! SLUTLIGEN eftermiddag! I sommarens godaste kaka får körsbären i en klassisk clafoutis ge plats åt svenska jordgubbar. TÄVLA OM BOKEN EN SÖTARE SOMMAR Maila svar och adress till bufferedaktionen@ica.se med ämnesraden “Tävling #0607” eller posta dem till Bufféredaktionen, Truckgatan 15, 442 40 Kungälv, märk med “Tävling #0607”. Vi behöver ditt bidrag senast 30 juni. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Hur mycket glass äter vi i Sverige per person och år? A 7,6 liter B 4,6 liter C 3,5 liter 2. Vilken typ av ris är carnaroliris? A Långkornigt B Rundkornigt C Medelkornigt CLAFOUTIS MED JORDGUBBAR 8 PERSONER / UNDER 60 MIN INGREDIENSER 1 lime, finrivet skal 2 ½ dl vispgrädde 1 dl strösocker 3 ägg 1 msk vaniljsocker ½ krm salt 1 ¼ dl vetemjöl 16 färska jordgubbar 2 msk potatismjöl smör till formen 50 g vit choklad vispad grädde och florsocker till servering GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175°C. 2. Riv yttersta skalet från limen. Vispa limeskal, grädde, socker, ägg, vaniljsocker, salt och vetemjöl, i en bunke, med elvisp till en slät smet. 3. Ansa och dela jordgubbarna på mitten. Doppa snittytan i potatismjöl. 4. Smörj en ugnsform (eller ugnssäker stekpanna) ca 24–25 cm i diameter med lite smör och fördela jordgubbarna i formen, med snittytan ner. Häll försiktigt smeten ovanpå och grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Riv den vita chokladen och strö över kakan och grädda ytterligare i 5 minuter eller tills den har fått fin färg. Ta ut och låt svalna något. 5. Till servering: Sikta över florsocker och servera med vispad grädde. TIPS Gör clafoutis i mindre portionsformar eller i en ugnsform. Samma tid och ugnstemperatur. 3. Vem vann glass-SM 2025? A Gösta Gelato B Schrams Gelato C Envikens Glassbar Rätt svar från Buffé #05: 1. Viol- och lavendelmargarita 2. Pepprigt 3. Tomat Buffé #8 kommer 18–21 aug Din åsikt är viktig! Tyck till om tidningen Buffé, scanna QR-koden. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor 47 BUFFÉ #06–07/2025 RECEPT TOVE LAVESKOG STYLING ELSA LANSING FOTO MARCUS BERGMAN