Nolltretton 1
MAT & DRYCK Mat som tillagas av SM-MÄSTARE OCH VM
-GULDMEDALJÖRER Text: Kristian Andersson Foto: Lingon & Dill - Morgan Lundin Lingon & Dill är restaurangen i Skärblacka som alltid sätter gästen i centrum och gör varje beställning till en personlig mat- och smakupplevelse. Restaurangen drivs av krögarparet Morgan Lundin och Emelie Jeppsson, som båda har lång erfarenhet inom branschen och arbetat i bl a London, Dublin och New York. Morgan har dessutom deltagit på flera Nobelmiddagar. I oktober vann de två guldmedaljer under Grill- och BBQ-VM på Irland. Namnet Lingon & Dill, säger Morgan, grundar sig i att just de två matkomponenterna ofta ingår i traditionella svenska maträtter - och att det är lätt att komma ihåg. - Vi satsar på att tillaga goda lunchrätter och erbjuder en ”dagens” samt några stående rätter varje dag. Det kan vara allt från mat med influenser från husmanskost till mat inspirerad av så kallad kvällsmeny. Vi lagar mat från grunden med stor passion - det vi serverar ska vi kunna stå för, förklarar Morgan. Den senaste tiden har Morgan och Emelie fått mycket uppmärksamhet. mästare under Grill- och BBQ-SM, och i oktober tog de två VM-guld i Grill- och BBQ-VM på Irland med sitt lag Lingon & Dill BBQ Team, som även består av Tim Ahlgren, och Michael Bonta. - Vi har medverkat i SM tidigare och alltid tagit en pallI maj blev de nämligen svenska plats, men i år kammade vi hem totalsegern och vann, vilket vi naturligtvis är mycket stolta över. Vinsten gav oss möjlighet att tävla i Grill- och BBQ-VM. Tävlingen består av totalt åtta olika tävlingskategorier, varav tre kallas för ”freestyle”, där lagen själva bestämmer vad som ska tillagas, förklarar Morgan och fortsätter; - Vi lyckades ta två VM-guld av tre möjliga och då i kategoriområdena dessert och Chefs Choice. Vår dessert slog nytt poängrekord med 59,65 poäng av 60 möjliga, och med vår varmrätt (Chefs Choice) var vi bäst av 91 medverkande lag, vilket är oerhört stort. Alla tillagar ju den maträtt de anser sig vara bäst på i världen. Tillsammans jobbade vi verkligen som ett team, från start till mål, och det resulterade i framgång. Det är riktigt roligt att vi, som driver restaurang i lilla Skärblacka, kan visa vår passion för matlagning och vad vi går för på de stora scenerna, avslutar Morgan. 18 NOLLTRETTON Prenumerera på vår digitala tidning! Läs mer på Nolltretton.se