Jaguarmagasinet SE nr 3 - 2022 1
Jaguarkockens RÅDJURSSTEK med grillad rådjursstek
Låt köttet vila i 10 minuter innan du skär upp det. GRILLAD RÅDJURSSTEK MED LÖNNSIRAPSGLACE Portioner: 6 personer Ingredienser: 1 kg rådjursstek Tid: ca 1 timme • • 2 dl lönnsirap • ½ dl Bourbon whiskey • ½ dl soja • ½ dl farinsocker • 1 st vitlöksklyfta • 1 msk tomatpuré • • 1 kruka gräslök 1 kruka persilja • matolja • salt och peppar Gör så här: 1. Tänd grillen! 2. Putsa steken från hinnor och bind upp om det behövs. 3. Blanda lönnsirap, whiskey, soja, farinsocker, tomatpuré och en pressad vitlöksklyfta i en kastrull tillsammans med 1 dl vatten och låt det koka upp. 4. Pensla köttet, salta och peppra samt grilla det runt om. Använd en termometer och tillaga rådjuret till ca 55 grader. 5. Pensla ytterligare en gång och låt köttet vila i ca 10 min. 6. Hacka 1 dl gräslök och 1 dl persilja, blanda med 1 dl matolja samt salt och peppar. 7. Skär upp köttet i tunna skivor och pensla örtoljan över köttet. JAGUARGRUPPEN.SE | JUNI/JULI 2022 123 7 4