Fritidsmagasinet Caravan 1
#MATINSPIRATION Nötgryta från Småland 700 g nöttk
ött eller älgkött 1 mindre purjolök, (150 g) 0,5 dl mangochutney 1 msk soja 1½ msk kalvfond ½-1 tsk malen ingefära 1 krm svartpeppar 3 dl vatten 2 ½ dl grädde 1½ msk majsstärkelse 1. Strimla köttet och purjolöken. 2. Bryn köttet och purjolöken i lite margarin, krydda med svartpeppar och ingefäran. Är du vår nästa ”gästkock”? Vill du dela med dig av läckra recept och tips för gott campingkäk, grill eller fest? Maila redaktionen@caravanclub.se eller ring Anders 0515-869 91 för instruktioner. 3. Tillsätt vatten, mangochutney, soja, fond, grädde och låt småputtra tills köttet är mört. 4. Smaka av med eventuellt mera salt. 5. Blanda ut majsstärkelsen i ½ dl vatten och red grytan. 6. Servera med ris och toppa med jordnötter. 92 FRITIDSMAGASINET CARAVAN • #1 2022 - Smaklig måltid!