Fritidsmagasinet Caravan 1
mat MATINSPIRATÖR I DETTA NUMMER MEDLEM 53839 ins
pIration LUNCH • VARDAG • KVÄLL • GRILL • FESTLIGT • LYXIGT • VEGETARISKT Jägargryta ”Åsa-Nisses köttgryta” 700 g nöttkött eller älgkött 3 små gula lökar (150 g) 160 g Färska champinjoner 1 msk soja 1½ msk kalvfond/viltfond 4–6 enbär ½ tsk hela kryddpepparkorn 6–8 hela nejlikor 3 lagerblad 1 krm svartpeppar 3 dl vatten 1½ dl grädde 1½ msk majsstärkelse 1. Tärna köttet. Skala och hacka den gula löken, dela ner champinjonerna i fyra delar eller mindre om så önskas. 2. Bryn löken och champinjonerna så de får färg i lite margarin, ta upp och lägg åt sidan. 3. Bryn köttet och krydda med svartpeppar. 4. Tillsätt vatten och fond, lagerblad, enbär, nejlikor, sojan och tillsätt löken och champinjonerna. 5. Låt småkoka tills köttet är mört. 6. Tillsätt grädden. 7. Smaka av och tillsätt eventuellt mera salt. 8. Blanda ut majsstärkelsen i ½ dl vatten och red grytan. 9. Servera med kokt potatis, gelé och syltlök. ANGELA SCHANDERSSON, MYRESJÖ Mat är ett stort intresse men bakning kanske är ännu större om jag måste välja. I mitt hem slåss vi (min man och jag) kanske inte om grillen men i köket är det jag som är chefen. Vintertid är det ofta vi serverar mustiga grytor som måltid både hemma och i husvagnen. #1 2022 • FRITIDSMAGASINET CARAVAN 93