Buffé 1
Buffé PARMESANVÅFFLA MED LÖJROM Ostig våffla toppa
d med salt rom och svalkande smetana – enklare och mer e
Buffé GLASS MED FRYST MANGO Tillsammans med kokosk
olasås, sesamfrön och jordnötter blir det en magiskt god
Buffé CORDON BLEU Frasig panering och en fyllning
av skinka och smält ost. Den franska schnitzeln lämnar i
SLUTLIGEN enkel frukostmagi Hela familjens favori
tfrukost? Supersaftiga tekakor med havregryn. TÄVLA OM BOKEN CURRY Maila svar och adress till bufferedaktionen@ica.se med ämnesraden ”Curry” eller posta dem till Bufféredaktionen, ICA Sverige AB, Truckgatan 15, 442 40 Kungälv, märk med ”Curry”. Vi behöver ditt bidrag senast 31 december. Vi drar tio vinnare som kontaktas via post. Rätt svar presenteras i nästa nummer. 1. Vad är flammekueche? A en gryta B en pizza C en dessert 2. Vad betyder kare raisu? A varm gryta B kryddig rätt C curry rice 3. Vad ingår inte i everything-krydda? A solroskärnor B sesamfrön C vallmofrön Rätt svar från Buffé #10: 1. saltochtahini 2. Delikat smak 3. Babar TEKAKOR MED HAVREGRYN 18 STYCKEN / ÖVER 60 MIN INGREDIENSER 100 g smör 5 dl mjölk (3 %) 4 dl havregryn + extra att toppa med 50 g färsk jäst 1 msk ljus sirap 1 ägg 2 tsk salt 11 dl vetemjöl (660 g) + extra till utbak GÖR SÅ HÄR 1. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Häll över hälften i en degbunke. Rör i havregryn i resten av mjölken i kastrullen. Låt svälla i 15 minuter. 2. Smula ner jästen i mjölken i bunken och rör tills jästen löses upp. Rör i havregrynssmeten, sirap, ägg och salt. Tillsätt mjölet och arbeta till en smidig deg ca 10 minuter i maskin, något längre för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. 3. Lägg degen på mjölat bakbord och dela i 18 delar. Kavla ut varje till en rundel 10–12 cm i diameter. Lägg på tre bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckta 1 timme. 4. Sätt ugnen på 225 °C. Nagga tekakorna med en gaffel och strö över lite havregryn. Grädda en plåt i taget i mitten av ugnen tills tekakorna är gyllene ca 8 minuter. Buffé #01 kommer 20–23 januari Din åsikt är viktig! Tyck till om tidningen Buffé, scanna QR-koden. Fullständiga tävlingsvillkor hittar du på buffe.se/tavlingsvillkor 39 BUFFÉ #12/2024 RECEPT HEDVIG LINDENBAUM STYLING ELISABETH JOHANSSON FOTO EMMA SHEVTZOFF