Buffé 1
Buffé GOTT TILL GLÖGGEN Rostad pepparkaka med apel
sinricotta och fikon.
ADVENTSDRINK JORDÄRTSKOCKA MED PICKLADE SENAPSFRÖ
N 15 ST / UNDER 60 MIN INGREDIENSER 2 msk senapsfrön, gula eller bruna Lag ½ dl vatten (till lagen) ½ dl strösocker ¼ dl ättiksprit (12 %) ½ tsk salt Skockor 5 dl olja 300 g jordärtskocka salt 125 g färskost, pepparrot svartpeppar smörgåskrasse GÖR SÅ HÄR 1. Koka upp senapsfröna med någon dl vatten, låt koka 1 minut. Sila av vattnet. Rör ner ingredienserna till lagen och fröna i en kastrull, koka 10 minuter under lock. Låt svalna. 2. Skockor: Värm oljan till 170°C. Tvätta, ansa och skär skockorna i 2 cm tjocka skivor. Fritera dem 10 minuter, tills de är mjuka och gyllenbruna. Lyft upp, låt rinna av och salta. 3. Spritsa osten på skockorna, toppa med senapsfrön, peppar och krasse. TIPS Skockarna kan också rostas i ugnen, 200°C i 20–30 minuter. Blanda dem då med 1 msk olja och lite salt. Krustader med eldad lax och avokadoyoghurt, se recept på sid 23. 24 BUFFÉ #11/2025
Buffé JULLUNCHEN! Ett dignande julbord med något f
ör alla. Välj dina favoriter!
Buffé UPPESITTARKVÄLL Duka upp med julens godaste
(och snyggaste) chark- bricka.