Nöjesnytt Jönköping 1
Nöjesnytt Jönköping PÅ KROGEN
Nöjesnytt Jönköping TREND
Nöjesnytt Jönköping RESTAURANG- OCH CAFÉGUIDE
Nöjesnytt Jönköping STUDENTLIV
Nöjesnytt Jönköping TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Jönköping NOTISER
Notiser O’LEARYS FIRAR 6 ÅR rangchef. Klas har va
rit med sen starten för 6 år sedan då han började som bartender. Han blev sedan barchef och så småningom restaurangchef. –O’Learys är ett ställe där alla ska känna sig välkomna, vi har något för alla, förutom sporten som visas, har vi god mat och dryck, dj och liveband, fortsätter Klas. I DELIKATESSBUTIKEN PÅ VÄSTER ytterligare lyfta butikens genuina och kvalitetsrika utbud. – Efter många inspirerande resor utomlands har vi både många och stora framtidsvisioner, säger Asil William när Nöjesnytt tar en caffe latte med honom och Jessica i butiken. Både Asil William och Jessica pratar gott om deras inspirationsländers förmåga att ta väl hand om och uppskatta rena råvaror och produkter utan tillsatser. I Delikatessbutiken på Väster är detta den viktigaste riktlinjen vid inköp av allt ifrån oljor och marmelad till choklad och ost. –Vi vill visa våra kunder den renaste formen av njutning och på så sätt särskilja oss från andra liknande butiker, förklarar Jessica. Asil William och Jessica samarbetar i stor utsträckning med mindre gårdsproducenter i Jönköping med omnejd och köper gärna inte in något annat än närproducerade varor. De erbjuder (förutom fantastisk caffe latte) italienska oliver, sydamerikansk choklad, fransk ost och ekologisk gelato. Lufttorkad skinka finns i mängder och även cigarrer från så fjärran länder som Cuba och Dominikanska Republiken. – I framtidsvisionen ingår bland annat att göra mer på egen hand här i butiken, berättar Asil William. Vi vill göra egen pesto, egna marinader och juicer. Och mycket mer! De berättar att butikens utbud är väldigt säsongsbetonat. Produkterna varierar från årstid till årstid och just nu är de i full fart med inköp och bestämmelser kring sommarsäsongen. Picknickkorgar verkar vara sommarens måste: – Vi vill rå om våra kunder, säger Asil William. Att kunna erbjuda färdiga korgar med fantastiska varor för en picknick på stranden passar perfekt för det ändamålet. Utöver de framtida picknickkorgarna så kommer det i sommar även att finnas stora mängder ekologisk glass från Italien, söta juicer och safter samt mängder av grilltillbehör. –Vårt mål är att vara kundens högra hand i matlagningen. Vi vill tillgodose kunden med just de varor denne vill ha och belysa det faktum att maten blir godare ju mer tid man ägnar åt den, fortsätter Asil William. Asil William och Jessica vill även upplysa om andra saker: vad sägs exempelvis om en ostprovning tillsammans med intressant ostkuriosa på plats hos Delikatessbutiken? ■ H TEXT & FOTO: LINDA LUNDSTRÖM os Delikatessbutiken på Väster finns Frankrike, Spanien och Italien representerade i mängder av ekologiskt producerade råvaror. Asil William Toma och Jessica Garcia är butikens nya ägare sedan drygt ett halvår tillbaka och de har som ambition att Den populära fredagsafterworken med livemusik fortsätter fram till sommaren och den 4 maj är det premiär för Friday Burger Lunch, en rockigare lunch där vi kommer servera fyra olika hamburgare från kl. 11-15. Under Fotbolls-EM i sommar som pågår 8 juni - 1 juli visas alla matcher, alla dagar. Under juli månad öppnar man kl 16.00 på vardagar och O’Learys har öppet till 02.00 alla dagar i veckan året runt. ■ TEXT & FOTO: ÉLINA JOHANSSON – MARTIS maj fyller O’Learys på Västra Storgatan i Jönköping 6 år och detta kommer att firas från måndag den 14 maj till torsdag den 17 maj med halva priset på hela matmenyn under fyra dagar. Det som gör O’Learys populärt är maten och sporten, berättar Klas Gustafsson, som är restauJOHN BAUER HOTEL renoverat hotellet i etapper sedan de tog över 2006 och framöver ska La Dolce Vitas gamla lokal byggas om till kombinerad konferens och festvåning i anslutning till hotellet. Där kommer man att kunna hålla bröllopsfester och stora middagar. På lördagar bjuder loungebaren på underhållning i form av pianobar, quiz eller levande musik och under den populära fredagsafterworken är det specialpriser i baren och på tapas och alltid fullt med folk. Systrarna Fingal tycker det är roligt att även ortsbefolkningen kommer till hotellet som har 100 hotellrum med gäster från jordens alla hörn. -Det blir ofta en härlig mix av människor med olika nationaliteter. John Bauer Hotel är öppet dygnet runt alla dagar i veckan och man kan komma in för en drink även på veckodagarna. Mycket av hotellets inredning har en exklusiv känsla och är gjord av inredningsdesignern Elisabeth Lejon efter ett Paul Smith-tema. Man hittar de karakteristiska ränderna och mycket färg och den ombyggda loungebaren är nu en mötesplats i sofistikerad miljö. Så snart det blir varmare ska även den helt nybyggda uteterrassen invigas där man kommer kunna sitta och njuta i solen. ■ H TEXT & FOTO: ÉLINA JOHANSSON – MARTIS otellet, restaurangen och loungebaren på John Bauer Hotel på Södra Strandgatan 15 i Jönköping har fått ett lyft med utbyggnad och renovering av lokalerna. Ännu mer är på gång under året berättar systrarna Katarina och Anna-Carin Fingal som driver familjeföretaget. De har 72 | nöjesnytt
Nöjesnytt Jönköping RECENSIONER
Nöjesnytt Jönköping SERIER