DT 1
Nico Aparicio gästade Révolte fram till början av
december. Med fokus på råvaror av högsta kvalitet och innovativa smakupplevelser är Révolte ett ställe där gränserna mellan kulturer och matlagningstekniker suddas ut. För gästerna innebär detta en möjlighet att för varje besök möta ett nytt, dynamiskt kök och få tillgång till annars svåråtkomliga kulinariska influenser. Nico Aparicio är en uruguayansk kock som numera kallar Göteborg sitt hem. Med inspiration från de livliga smakerna i Latinamerika började Nicos kulinariska resa i framstående kök i Uruguay, Spanien och Mexiko, inklusive det världsberömda Pujol. I Göteborg har Nico gjort ett stort avtryck genom att leda några av stadens mest hyllade latinamerikanska restauranger. Hans passion och expertis har nu lett till skapandet av Mariki, hans egen café/bistro. På Mariki bjuder Nico in gästerna till att uppleva hans kärlek för matlagning, med allt från hans mormors älskade empanadas till hembakade bakverk som förmedlar en genuin smak av hemmet. Nico gästade som kock mellan den 13 november och 7 december. Tintin Jonson 11 dec - 28 december Swilipino är ett mat- och identitetsprojekt skapat av Tintin Jonsson, en kock med bas i London som inspireras av sin dubbla kulturella bakgrund som svensk och filippin. Genom Swilipino förmedlar Tintin sitt personliga uttryck av filippinsk matlagning, ofta med en touch av svensk nostalgi. Hennes matlagning fokuserar ofta på smaker från södra Filippinerna, där hennes mammas rötter finns, och väver in svenska smaker för att skapa unika fusioner. Tintin arbetar även som utvecklingskock på östra Londons välkända restaurang My Neighbours the Dumplings, där kantonesisk mat och dumplings står i centrum. Denna erfarenhet har haft ett betydande inflytande på hennes kulinariska stil, och dumplings eller element av “Tsinoy”-matlagning (en blandning av filippinska och kinesiska influenser) är ofta återkommande på hennes menyer. Swilipino har varit en viktig del av Londons rika ESEA-community sedan 2019, och Tintin har byggt upp en lojal följarskara som uppskattar hennes unika och personliga tolkningar av filippinsk mat. –Vi är otroligt glada över att få välkomna dessa fantastiska kockar till Nomi och ser fram emot att dela deras unika smaker och kreativa matlagningskonst med våra gäster!, säger Stina Avila Danielsson, delägare i Nomi. djungeltrumman.se 13