Modern Interiör 1
R ES ATU R ANG LA TOU R Nya restaurang La Tour –
84 METER ÖVER HAVET ÖPPNAR STOCKHOLMS FÖRSTA POWER DINING Restaurangmogulen Pontus Frithiofs nya restaurang La Tour har nyligen slagit upp dörrarna till sitt Power dining-koncept, högst upp i DN skrapan med milsvida vyer över Stockholm. Restaurangen bjuder på varierade upplevelser och karaktär där man lyckats skapa en lyxig, internationell miljö med personlig prägel inspirerad av 60-talet samt skyskrapans arkitekt Paul Hedqvist. I Attilio Besso, även kallat Biblioteket, serveras upp till 12 gäster från rummets tegelklädda ”showkitchen” och över det specialritade bordet hänger en två meter lång takkreation av torkade blommor. Foto Anja Callius av sanna kesselFors D et är inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja som står bakom ombyggnationen och renoveringen. I arbetet har man använt sig av och utgått från äkta material som bland annat koppar, sammet, linne, keramik och valnöt. Även putsade väggar och glasbetong för att skapa en tidlös miljö och personlig känsla. – La Tours koncept bygger på personlig service med en Salong med plats för 26 gäster och tre chambre séparée. Whyte & Lilja har utformat rummen med inspiration hämtad från La Maison de Verre i Paris – ett hus som interiört präglas av glasbetong. Glasets välvda former skvallrar om ljuset och utsikten, men ger samtidigt avskildhet för sällskapen i chambre séparée, förklarar Maria Whyte, grundare av Whyte Lilja. SKARPA BRUTALISTISKA MATERIAL OCH FORMER I Attilio Besso, även kallat Biblioteket, serveras upp till 12 gäster från rummets tegelklädda ”showkitchen” och över det specialritade bordet hänger en två meter lång takkreation av torkade blommor. ➛ 84 MODERN INTERIÖR PROJEKT 5 2021