Jaguarmagasinet nr 5 -2021 1
Jaguarkockens RÖKTA HJORTRÖRA RÖKT HJORTRÖRA MED
BAKAD POTATIS Portioner: 6 personer Ingredienser: 6 st bakpotatisar • • 350 g rökt hjort eller annat rökt viltkött • 1 ½ st rödlök • 1 st grönt äpple • 1 ½ dl majonnäs • 3 dl crèmefraiche • ½ citron • 1 msk dijonsenap • 1 dl riven lagrad ost • • • • 1 kruka gräslök 1 kruka persilja smör salt och peppar Jaguarkocken tipsar! Har du ont om tid kan du tillaga bakpotatisen i mikrovågsugn. Stick några hål i potatisen med provsticka, tillaga på full effekt i 5 min, vänd potatisen och fortsätt yttligare 5 min. Obs! ingen folie runt potatisen då. Tid: ca 1,5 h Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225 grader. 2. Tvätta potatisen och stick dem några gånger med en provsticka, rulla in dem i folie och baka i ugnen i ca 80 min. Provstick potatisen så du vet att dom är klara, det kan ta olika lång tid beroende på storlek. 3. Tärna ner den rökta hjorten, äpplet samt rödlöken och lägg det i en bunke. 4. Tillsätt majonnäs, crèmefraiche, dijonsenap och den rivna osten. Blanda väl. 5. Smaka upp röran med juicen från citronen, finhackad gräslök samt persilja och avsluta med salt och peppar. 6. Snitta upp potatisarna och tillsätt lite salt samt en klick smör i varje potatis. Servera sedan röran i potatisen, gärna med en sallad till. 4 3 Smaklig måltid! JAGUARGRUPPEN.SE | NR.5 ÅR 2021 73