BD 1
Hörnplatsen på @brunococktailbar tyar man. Det bl
ir inte mycket mer Lost in Translation än så. – Hear me out. Han gjorde absolut en reklamfilm med Sophia Coppola lagom till jubileet. I princip pro bono, vad det sägs iallafall. Vad gör Gondolens draja så bra? – Den är fenomenal. Egentligen är det inte svårare än att martinin ska vara kall, torr och generös. Det har man förstått här. Hur många gånger behöver man en grankotte i en draja? De bästa drinkarna har stått sig i flera hundra år och det finns en anledning till det. Andra favoritbarer då? – Förutom Dukes så även The Connaught i London, för Dry Martinis. Jag älskar Camparino i Milano, Camparins födelsestad. Sen vill jag ändå nämna Tjoget och inte minst The Pontiac i Hong Kong. Cocktailtrender förändras hela tiden. Vilken trend tror du kommer att dominera 2024, och finns det någon trend du verkligen hoppas försvinner? – Klarifierat bara för klarifierandets skull tror jag kommer försvinna. Den köper jag inte. Ska du klarifiera så titta på Hampus Thunholm och kolagräs. Där fyller det en funktion och första gången jag provade den var det helt mind blowing. En trend jag däremot hoppas och tror kommer starkt är en ännu större satsning på service. Kul! – Det syns verkligen inte minst internationellt att folk verkligen satsar på det området. Jag tror det blir extra viktigt i tider då vi inte har det så bra ställt. Ska du betala 200 kronor för en cocktail behövs du verkligen få ut något av det. Ett omhändertagande. Är du ofta ute själv? – Nästan alltid, höll jag på att säga. Fördelen med Drickor är att man lär känna väldigt många bartenders, och då är det inget jättestort steg att gå ut själv. Man ska aldrig underskatta ensamdrajan. Det är fredag och dessutom löningsfredag. Tycker att du ikväll (eller åtminstone snarast) beger dig till @brannerian och testar på @sean_eden’s nya cocktailmeny eller varför inte bara ta en stadig Dry Martini? I min värld gör jag den bästa Negronin i just världen, för jag vet exakt hur jag vill ha den. Precis så som det ska vara och exakt så har Fergus Henderson, krögare på legendariska @ st.john.restaurant i Farringdon, London resonerat när han gjort sin ”Fergroni” inte bara till en klassiker i sin bar utan även fått viral spridning därefter. 18 En Penicillin på @attaboy134, New York.