Studentmagasinet 1
S TUDENTMAGASINET DEC-2021 APERITIVOMENYER OCH SI
GNATURDRINKAR PRETTY IN PARIS BY DANIEL PARIS INGREDIENSER - 2,5 cl vodka - 2,5 cl aprikoslikör - 3 cl färskpressad ingefärsjuice - 3 cl citronjuice (av färskpressad citron) - 1,5 cl sockerlag (socker & vatten) - 2 cl äggvita - Freixenet Prosecco D.O.C Organic - Iskuber TILLVÄGAGÅNGSSÄT T Steg 1 – Tillsätt alla ingredienser (förutom proseccon) i shakern. Steg 2 – Skaka väl i 10 sekunder och tillsätt därefter isen. Skaka därefter i ytterligare 10 sekunder. Steg 3 - Sila drycken över cocktailglaset men undvik att få med isen då drinken annars riskerar att bli vattnig. Steg 4 - Toppa med Freixenet Prosecco D.O.C Organic och garnera slutligen med en skiva grapefrukt. APERITIVO HANNAH GRAAF - Samiska souvaskroketter med regnbågsdipp. - Norrländsk ”Rarebit” med Västerbottenost och hjortron på toast. AURORA BY HANNAH GRAAF INGREDIENSER - 3,5 cl Tanqueray London Dry Gin - 1,5 cl Pink Grape likör - 2 cl citronjuice (av färskpressad citron) - 2 cl sockerlag (socker & vatten) - 5 cl hallonpuré - Freixenet Prosecco D.O.C Organic - Iskuber TILLVÄGAGÅNGSSÄT T Steg 1 - Tillsätt alla ingredienser i en shaker förutom proseccon. Steg 2 - Skaka väl i 10 sekunder. Steg 3 – Sila drycken över cocktailglaset men undvik att få med isen då drinken annars blir vattnig. Steg 4 – Toppa slutligen drinken med Freixenet Prosecco D.O.C Organic och garnera med färska hallon. APERITIVO DANIEL PARIS - ”Lobster roll” brioche med hummer ”Bahn Mi” och röd coleslaw. - Tonfisktartar med persisk aubergineyoghurt i rispapper. 38