Jaguarkockens SOMMARMENY Lycka till i köket och s
maklig måltid! LEMONAD PÅ RABARBER & JORDGUBBAR Mängd: 1,5 liter Tid: ca 15 minuter Ingredienser: • 600 g rabarber • 300 g jordgubbar • 1 l vatten Gör så här: PRESSGURKA Ingredienser: Portioner: 6 personer Tid: ca 15 minuter Gör så här: • 1 gurka • 1 dl ättika • 2 dl socker • 3 dl vatten • 1 kruka kruspersilja • salt 1. Skär upp gurkan i tunna skivor, gärna på mandolin. Lägg skivorna i ett durkslag och salta lite i flera lager för att driva ut vatten ur Pressgurkan går med fördel att göra dagen innan servering. gurkan. Lägg gärna något som pressar den skivade gurkan i durkslaget, då släpper den vätskan lättare. Låt gurkan ligga i press minst några timmar. 2. Koka upp ättikan, sockret och vattnet i en kastrull, sedan låter du det svalna. 3. Lägg gurkskivorna i en bunke och slå sedan över lagen du gjort. Hacka kruspersiljan och blanda i. 1. Ansa och skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar. Lägg i en kastrull med vattnet och sockret. Koka upp och låt småkoka i ca 10 minuter. 2. Låt svalna och sila sedan igenom en fin sil. 3. Blanda den avrunna saften med limejuicen. 4. Förvaras i kylen och blandas med is och mineralvatten vid servering. Ta ca 2 delar saft och en del vatten. • 2,5 dl socker • 4-5 lime (saften) • mineralvatten JAGUARMAGASINET.SE | NR.6/7 ÅR 2019 133