HÅLLBAR LIVSSTIL Vegogott! Gott? Gott! Kan vegeta
riskt vara både gott och nyttigt? Ja! Här får du fem vegosnacksrecept som både är snälla för dig och omvärlden. 1. Grönkålschips Fullproppade med antioxidanter och vitaminer – ett både nyttigt, gott och enkelt snacks att tillaga. 1/2 2 msk 1/4 tsk grönkål olivolja flingsalt Gör så här: Sätt ungen på 200°. Skölj grönkål, skär bort mittsjälken och låt torka. Riv grönkålen i mindre bitar och lägg dem därefter på en plåt. För att få chipsen extra krispiga – lägg inte ut dem för tätt. Ringla olja och strö salt över och blanda väl med bitarna. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills chipsen är krispiga. 2. Kex med ostcreme och sesamfrön Allas favorit! 75 g fetaost 100 g 20 50 g naturell färskost salta kex blåmögelost, t ex blå Castello Gör så här: Blanda färskost och mögelost. Skär fetaosten i mindre tärningar och blanda ner dem i ostkrämen. Fördela ostkrämen på kexen och garnera med svarta sesamfrön. 3. Kikärtspannkaka Lyxigt, inspirerat av den italienska pannkakan farinata. 4 dl 3 dl 2 mjölk kikärtsmjöl ägg 2 tsk 1 tsk 1⁄2 dl 150 g hackad rosmarin salt flytande smör Tryffelost 2 färska fikon i klyftor 30 g rucola Gör så här: Koka upp mjölken i en kastrull, vispa i mjölet. Tillsätt ägg, rosmarin och salt. Rör till en slät smet och låt svälla ca 15 min. Stek tunna pannkakor i smör. Servera med ost, fikon, rucola. Källa: alltommat.se, arla.se 22