Nöjesnytt Helsingborg 1
Nöjesnytt Helsingborg PÅ KROGEN
Harrys ägare Henrik Hjort hör till den mer uthåll
iga och långsiktiga skaran krögare. Nu är han inne på sitt 17:e år på Harrys och han ser hela tiden till att hitt a nya utmaningar. MÅNADENS DEC / JAN F ör Henrik Hjort och hans kompanjon och delägare Anna Bjäredal, har det alltid varit viktigt att skaffa sig ny input. – I krogbranschen är det viktigt med förändring och att vara med hela tiden. Med sociala medier går allt supersnabbt och då är det bra att ha yngre medarbetare omkring sig som kan hjälpa mig att hålla mig uppdaterad, säger han. För Henrik är Harrys styrka dess personal, men det ger också mycket inspiration att besöka andra krogar. När han emellanåt får en lucka i schemat reser han gärna utomlands för att få nya intryck. – Jag besöker gärna storstäder, Barcelona är en favorit. De har både storstadspuls, strandliv och ett härligt utbud av restauranger, shopping och trendiga klubbar, säger han. I dagsläget fi nns dock ingen tid för semester, nu gäller det att ladda för en intensiv sista månad på året. – Julen är viktig för oss, juldagen är en stor utekväll och på nyårsafton serverar vi en supé. Hela december är en jätteviktig månad för oss. Nu är det 17 år sedan han och Anna Bjäredal öppnade Harrys och det har varit en resa med både med- och motgångar. Både Helsingborg och helsingborgarna har förändrats. – Det var en succé för Harrys från första dagen, men det har gått i vågor, särskilt för nattklubben. Man måste vara lyhörd för trender och vad som sker i branschen. Samtidigt har utelivet i stán gått ner, särskilt på vardagarna. Jag tycker att det ligger ett stort ansvar på politikerna att göra stadens centrum till en attraktiv mötesplats. Nedgången cityhandeln har också påverkat restaurangerna. – Shopping i city hör ihop med ett restaurangbesök, så det är klart det påverkar, men jag tror att vi har varit nere och vänt. Nu får vi se en uppgång i både konjunktur och i att folk är sugna på att gå ut, säger Henrik och ser ljust på framtiden. Han är en av dem som hoppas att förslaget om ett kongresscenter i centrala Helsingborg blir verklighet. – Det gäller att ha ett levande city, så ett event- och kongresscenter vore bra. Det skulle gynna både krogar och handel. Vi lever under devisen att folk drar folk, vi är inte rädda för konkurrens, vi vill ha mycket folk omkring oss, säger han. Under åren har Harrys genomgått en rad förändringar, en stor ombyggnad genomfördes 2005 och snart kan det vara dags igen. – Det händer mycket inom Harrys centralt, det fi nns stora planer på förändringar i konceptet och det kommer säkert att påverka oss. Det har bland annat tagits fram två intressanta nattklubbskoncept, Sliver och Red. TEXT & FOTO: JENNIE LORENTSSON HENRIK HJORT FAKTA AKTUELL: Delägare på Harrys, laddar för späckade jul- och nyårshelger jobbet. BOR: Rydebäck ÅLDER: 45 BAKGRUND: Kommer från Lidköping, har pluggat till civilekonom i Karlstad. GÖR PÅ FRITIDEN: tränar, umgås med barnen och vänner, spelar lite golf. BÄSTA JULÖLEN: Falcons julöl, den har en mustig arom och fi n färg. FAVORIT PÅ JULBORDET: Lutfi sk. MOTTO: Inom Harrys jobbar vi för värme och välkomnande och så vill jag att det ska vara i livet också. 8 | nöjesnytt Henrik
Nöjesnytt Helsingborg TREND
Nöjesnytt Helsingborg VINTIPS
Nöjesnytt Helsingborg NOTISER
Nöjesnytt Helsingborg RECENSIONER & FILMKOLL
Nöjesnytt Helsingborg TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Helsingborg SERIER