Marknad Dalarna 1
PORTRÄTT gen med skidliften och vi bjöd på lunch
i skidbacken. Nu är vi en hel bygd som har bestämt sig för att återstarta Svärdsjöliften igen. Vår plan är att kunna erbjuda våra gäster en liknande service som de mera fjällnära hotellen. Sedan har vi många olika samarbeten tex kommer vi att arrangera Dalarnas landskapsmåltid tillsammans med Håkan Alfon och Görgen Tidén. Vinerna som då serveras till måltiden kommer från vår vinleverantör Cantina del Re i Svärdsjö. Sedan stundar ju julborden. Vinimportör? –Ja, det är en vinimportör i Vintjärn, Svärdsjö som är gift med en italienare och importerar vin samt delikatesser från Italien. Vi har ett mycket bra samarbete och kan därmed erbjuda exklusiva italienska viner som inte finns på något annat hotell i Sverige. Lokalproducerat skulle man kunna säga, haha. Ja, just det lokalproducerat. Förklara lite. –Vi har en filosofi att jobba lokalt i så stor utsträckning som möjligt med både råvaror samt personal och det är viktigt att vår vackra Svärdsjöbygd lever så fler kan upptäcka den och etablera sig här. Erbjuder skogen färska bär så finns de på vårt frukostbord. Köttet är lokalproducerat från bland anat Enviken och Siljans chark samt vi erbjuder öl från närbelägna bryggerier som Oppigårds Rättviks Bryggeri Idag finns 14 personer på lönelistan på Trollnäs Gårdshotell. Några är timanställda och några heltid. –Vårt mål är att anställa en till heltidare. Vår hotellansvariga Malin Rodarmel är verkligen världsklass och våra kockar i köket. Det är människor som gör skillnad Och det är just med maten och det är där vårt utmaning ligger. Trollnäs Gårdshotell är ju i princip beläget i utanför all kommers i Dalarna och då måste vi kunna locka med underbar natur och upplevelse i världsklass samt med mat och dryck blandat med unika upplevelser. Hur ser framtiden ut? –Vi har ju inte haft något ”normalår” efter det att vi tog över hotellet på grund av pandemin. Framtiden ser ljus ut. Och vi ser fram mot att driva Trollnäs Gårdshotell i många år. Finns det en andra generation som kommer att ta över? –Ja… vi har några barn i 20-årsåldern här som hjälper till. Det gäller ju att ha det där intresset för att driva hotell och vi får se om tio, kanske 15 år, hur det blir. Målsättningen är att hotellet ska stanna inom familjen. ® 16 Dalarna